Veselo na úřadě Maláčové. Nakráčeli tam poslanci z opozice, ministryně se jim vysmála ze služební cesty

30.07.2021 9:42 | Ze sítí

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) se ocitla v posledních dnech pod palbou ostré kritiky, když se spolu se svým poradcem Matějem Stropnickým vydala dělat inspekci v soukromých firmách. Netrvalo dlouho a přišla odplata – inspekce na jejím ministerstvu. Té se účastnil poslanec a ekonomický expert ODS Jan Skopeček, který přinesl výčet nedostatků. Ministryně se mu posléze vysmála.

Veselo na úřadě Maláčové. Nakráčeli tam poslanci z opozice, ministryně se jim vysmála ze služební cesty
Foto: Archiv Jana Skopečka
Popisek: Poslanec Jan Skopeček

Anketa

Je nutné nařídit očkování proti covidu-19 v Česku jakožto povinné?

9%
89%
hlasovalo: 18766 lidí

I přes vlnu kritiky se Maláčová nechala slyšet, že inspekční cesty hodlá opakovat a vidí v nich velký smysl. Odmítá tvrzení, že by tím zneužila státní orgán pro volební kampaň. Pro mnohé je její počínání naprosto nepřípustné. Za „buzeraci“ jej na svém facebooku označil poslanec Jan Skopeček.

„Neuvěřitelně mě vytočila ministryně Maláčová, když šla s dalším kandidátem ČSSD M. Stropnickým v rámci své předvolební kampaně buzerovat podnikatele kontrolou. Žijeme v právním státě, kde mají dělat kontroly nezávislé instituce,“ zdůraznil rozhořčeně.

Na protest se spolu s dalšími vydal dělat inspekci na Ministerstvu práce a sociálních věcí. „Firmy a podnikatele nesmějí být předmětem hrátek a kampaní ČSSD. Jako výraz nesouhlasu jsem s dalšími kolegy J. Bauerem, M. Kupkou, J. Havránkem a M. Zemanem vyrazil zkontrolovat práci ministryně Maláčové,“ uvedl Skopeček

Podle toho, co zjistil, není na ministerstvu pracovní morálka a plnění povinností ideální: „Výsledek je tristní, mezi sliby v programovém prohlášení vlády a realitou je obrovská propast,“ konstatoval politik.

Kromě toho, že paní ministryně nebyla prý přítomna na pracovišti, připojil několik dalších nevyřešených důležitých úkolů, kterými jsou: Penzijní reforma. Dřívější odchod do důchodu pro náročné profese. Reforma sociálních služeb. Revize sociálních dávek tak, aby nebyly zneužívány. Audit předražených informačních systémů.

Inspekční cesty ministryně Jany Maláčové po soukromých firmách nazval „šikanou“, které hodlá koalice SPOLU učinit po volbách přítrž. „SPOLU po volbách konečně ukončíme šikanu podnikatelů a vyřešíme důležité úkoly pro Českou republiku!“ dodal Jan Skopeček na závěr.

Nebyl rozhodně jediným, kdo přišel s nápadem udělat Maláčové  inspekci na ministerstvu. O to samé se ve čtvrtek pokusila například iniciativa Chcípl pes. Před Ministerstvem práce a sociálních věcí recesisté písemně zpovídali jeho zaměstnance. Maláčovou v práci rovněž nezastihli, byla na inspekci v továrně, organizátorům ale vzkázala, že si ráda převezme vyplněné dotazníky osobně.

Zda se, že si ministryně Maláčová z těchto protiúderných aktivit příliš hlavu nedělá. O pár hodin později s výsměchem odrazila také zmíněnou inspekční výpravu Jana Skopečka na svém facebooku. „Zmatená skupina recesistů z ODS mě prý hledala dopoledne na MPSV. Na rozdíl od nich nezačínám pracovat až v 10 hodin, takže už jsem byla dávno v terénu. Přesněji na kontrole fabriky,“ uvedla ve své reakci.

Ke Skopečkovým výhradám pak dodala: „Jestli jim vážně jde o dřívější odchod do důchodu pro náročné profese, nemusí chodit na mé pracoviště, stačí zítra zvednout ruku na tom svém,“ uzavřela Maláčová.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…