Vidíme, kdo je tady pánem! Jiřina Bohdalová rozsekla covid

29.10.2020 13:28

Jiřině Bohdalové bude příští rok 90 let a to, že teď nemůže hrát v divadle, nevnímá jako osobní problém. V rozhovoru pro MF Dnes prohlásila, že se pandemii snaží vnímat globálně. Má obavy o mladou generaci. Říká také, že příroda nám ukazuje, „kdo je tady pánem“.

Vidíme, kdo je tady pánem! Jiřina Bohdalová rozsekla covid
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herečka Jiřina Bohdalová na pohřbu Karla Gotta

„Říkám si, co se to s tím naším světem stalo? Mám dva vnuky a přemýšlím o budoucí generaci. Jak asi budou žít? Jak se s tím poperou?“ ptala se. „Víc než zavření divadel mě trápí ta divná zloba mezi lidmi. To jak jeden na druhého útočí. A ten slovník! Nejsem člověk, který by šel pro sprosté slovo daleko, ale většinou ho používám proto, aby se na konci věty lidi zasmáli. Dneska vidím pouze urážky a hněv. S tím se bohužel těžko žije,“ zdůraznila.  

Anketa

Kdo nakonec urve vítězství v amerických prezidentských volbách?

13%
hlasovalo: 4499 lidí

Doufá ale, že se tohle všechno přežene a lidé zase budou cítit radost. Sama se stále snaží žít pro radost. Má radost z rodiny, z vnoučat, z diváků. Má radost i ze svobody, ve které žijeme, protože většinu života prožila v dobách, kdy komunisté zakazovali leccos čistě z politických důvodů. To už se dnes neděje a jedna z nejznámějších, ne-li nejznámější česká herečka, je za to ráda.

Teď, když nemůže hrát, maluje prý třeba obrazy. Jeden její obraz se prý vydražil na záchranu divadla Ungelt. Vedle toho se také s patřičným zápalem věnuje zahradničení a ráda vaří. Strach o sebe nemá, ale rodinou se prý už na jaře nechala přesvědčit, že zkrátka musí sedět doma, protože koronavirus není žádná sranda.

„Měli bychom být pokornější. Příroda nám všem ukazuje, kdo je tady pánem,“ poznamenala Jiřina Bohdalová ke koronavirové pandemii.

Je však přesvědčená, že Češi, Moravané a Slezané nakonec všechno překonají.

Se smutkem v oku zavzpomínala také na Karla Gotta. Podle Bohdalové to byl skvělý člověk a kamarád. „Moc mi chybí. ... Bylo domluveno, že on vyprovodí mě. Bohužel měl tu svíčku kratší než já. Je mi to moc líto,“ řekla.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…