Vláda chystá prorůstový balíček pro oživení ekonomiky

26.07.2012 21:37

Skomírající ekonomiku by v příštím roce měl oživit balíček prorůstových opatření, který prý vláda připravuje. Podle předsedy Svazu průmyslu a dopravy to přislíbil premiér Nečas po schůzce ekonomických ministrů se zástupci svazu.

Vláda chystá prorůstový balíček pro oživení ekonomiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas s Miroslavem Kalouskem

 „Premiér Nečas řekl, že vláda vydá soubor prorůstových opatření v součinnosti se státním rozpočtem, a to k 30. srpnu,“ sdělil podle serveru Eurozpravy.cz prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák. Svaz prý předal premiérovi několik doporučení pro řešení ekonomické situace v ČR. Ten prý slíbil, že ministerstva vydají svá stanoviska k návrhům zaměstnavatelů do tří týdnů.

Vláda prý také přislíbila vytvořit expertní tým pro mezinárodní konkurenceschopnost a prorůstová opatření. V něm by měli být rovnovážně zastoupeni byznysmeni, Národní ekonomická rada vlády a zástupci kabinetu.

Šéf zaměstnavatelské komory zmínil i nejnovější snahu vlády delegovat do dozorčích rad a představenstev podniků pouze experty. „Máme dost odborníků, které bychom mohli nabídnout a pro které by hlavním měřítkem nebyly peníze,“ nabídl vládě.

„Premiér Nečas jasně řekl, že tato setkání budou pokračovat, i kdyby činnost obnovila tripartita,“ vyjádřil Hanák víru v pokračování dialogu. Osud schůzek vlády a zaměstnavatelů s odbory je však nejistý, protože odboráři se jich odmítají účastnit kvůli přezíravému postoji vlády k jejich požadavkům.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hokejové zlato: Tvrdé vyřízení účtů ze strany ČT

8:17 Hokejové zlato: Tvrdé vyřízení účtů ze strany ČT

Český hokejový tým v neděli večer vybojoval proti švýcarskému týmu zlatou medaili na mistrovství svě…