Vláda projedná zprávu o extremismu a etický kodex

09.05.2012 6:27

Vláda se dnes seznámí se zprávou o projevech extremismu a rasismu v loňském roce. Česká krajně nacionalistická scéna se podle zprávy ministerstva vnitra nachází v útlumu a nepředstavuje jednotný celek. Dokument ale mimo jiné potvrzuje informace o tom, že narůstá počet veřejně pořádaných extremistických akcí.

Vláda projedná zprávu o extremismu a etický kodex
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Vláda se vyjadřuje ke krizi vzniklé odtržením Karolíny Peake od Věcí veřejných

¨Kabinet dnes projedná také návrh etického kodexu úředníků a zaměstnanců veřejné správy, který připravilo ministerstvo vnitra. Ministři se budou zabývat také tím, jak zabezpečit činnost etické komise pro ocenění účastníků protikomunistického odboje.

Levicoví radikálové jsou aktivnější

Podle vládní zprávy pravicové extremisty loni ovlivnily represe státních orgánů a osobní rozpory mezi vůdčími postavami z předchozích let. Hlavním představitelem pravicově vyhraněných postojů zůstala loni Dělnická strana sociální spravedlnosti a její odnož Dělnická mládež. Při představování svého programu veřejnosti se zaměřily na lokality se zvýšeným sociálním napětím, kde uspořádaly řadu demonstrací. Levicoví extremisté údajně stagnují.

Přesto zpráva o extremistech potvrzuje informace z dokumentu o vnitřní bezpečnosti, který vláda projednala na začátku května, zejména co se týče nárůstu veřejně pořádaných extremistických akcí. Zatímco v roce 2010 jich úřady zaznamenaly dvě stovky, loni to bylo 334 akcí, z toho 123 organizovali pravicoví extremisté a 211 levicoví radikálové.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…