Vládní rozkol: Pán psovi, pes ocasovi, napsal Schwarzenberg. Poche udeřil na Babiše s Orbánem

03.09.2018 13:02

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg sleduje, jaké tance předvádí sociální demokracie kolem jmenování ministra zahraničí Babišovy vlády a nevěří tomu, jaký si ČSSD šije z ostudy kabát. Zvlášť s přihlédnutím k tomu, jak dění kolem Ministerstva zahraničí nabírá na obrátkách. Ozval se dokonce sám Miroslav Poche (ČSSD), který ukázal prstem na komunisty.

Vládní rozkol: Pán psovi, pes ocasovi, napsal Schwarzenberg. Poche udeřil na Babiše s Orbánem
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Karel Schwarzenberg na křtu knihy spisovatele Pavla Kohouta

Sociální demokracie měla v pátek rozhodnout, jak to bude dál s Ministerstvem zahraničí. Jak dlouho ho ještě povede šéf strany Jan Hamáček, který je současně ministrem vnitra. A zda bude ČSSD trvat na tom, že jejím kandidátem na ministra je i nadále europoslanec Miroslav Poche.

Poche by byl zřejmě rád, aby se situace kolem MZV nějak vyřešila. Minulý týden sám vyzýval k tomu, aby strana rozhodla, co bude dál. A Jan Hamáček rozhodl. Pravil, že se tím strana bude zabývat až po komunálních volbách. Podle Karla Schwarzenberga tím jen podpořil dojem, že ČSSD má ve vládě z ostudy kabát.

„V pátek jsem v rozhovoru s panem Foldynou v České televizi poznamenal, že sociální demokracie a pan Hamáček jsou už na ústupu a vzdají se před prezidentem všeho, co chtěli. Jenom, aby ta ostuda byla menší, tak to lidem sdělí až po volbách, aby poslední voliči sociální demokracie nebyli tak zhnuseni z politické hry, která se v těchto dnech odehrává. Jak jsem kolegu pochopil, jsou sociální demokraté odhodláni kapitulovat před prezidentem, ale nechtějí, aby to bylo zjevné před volbami," konstatoval Schwarzenberg.

Jenže do celé situace podle čestného předsedy TOP 09 vstoupil ještě premiér Andrej Babiš (ANO), který rozboural plán sociální demokracie na zachování tváře. Oznámil, že Poche nezvedá pověst Ministerstva zahraničí k výšinám, jemně řečeno, a členem vlády prostě nebude.

Sám Poche za pravděpodobným nejmenováním vidí komunisty. Rýpl si i do Babiše.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …