Volby: Pražané jsou prý nejspokojenější a chtějí za primátora Jiřího Pospíšila

10.10.2018 15:51

Komunální volby jsou minulostí a agentura SANEP přinesla výsledky průzkumu realizovaného ve všech krajích a hlavním městě, který ukazuje, že nejspokojenější s výsledky jsou voliči v Praze. A koho by nejraději viděli v čele magistrátu? Bývalého ministra spravedlnosti a předsedu TOP 09 Jiřího Pospíšila.

Volby: Pražané jsou prý nejspokojenější a chtějí za primátora Jiřího Pospíšila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil

Spokojeno s výsledky voleb v Praze a jejích volebních obvodech je 77,7 procenta voličů. Jiřího Pospíšila v čele hlavního města pak preferuje 22,5 procenta obyvatel, nejvíce preferovanou koalicí je pak koalice ODS + TOP 09 a STAN + ANO. 

Více ZDE

Průzkum pak také ukázal zajímavé číslo v otázce největší nespokojenosti – s výsledky mají největší problém ti obyvatelé, kteří se voleb nezúčastnili. 92,7 procenta takovýchto nevoličů, což je nejvíce, je z Královéhradeckého kraje. 

Naopak o voličích, kteří v pátek a v sobotu přišli k volebním urnám, lze napříč všemi kraji říci, že jsou v nadpoloviční míře s výsledkem voleb v daném volebním obvodě spokojeni. Nejspokojenější jsou pak vedle hl. města Prahy voliči v Jihočeském kraji (v souhrnu 72,6 %). Nejméně jsou pak spokojení s výsledky komunálních voleb voliči v Olomouckém kraji (v souhrnu 50,1 %).

Jistou zajímavostí je pak zjištění, že volební neúspěch sociální demokracie v proběhlých komunálních volbách dotázaní obyvatelé v jednotlivých krajích a hl. městě Praze v podstatě shodně vnímají jako totální fiasko ČSSD, ztrátu důvěry voličů, ale i jako signál, že má vedení ČSSD odstoupit. Není bez zajímavosti, že s hodnocením předsedy ČSSD Jana Hamáčka, že se ČSSD odrazila ode dna, souhlasí shodně 0,1 % dotázaných.

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…