Volby na Ústecku znepříjemnili Babišovi aktivisté. Autem promítajícím „oběti covidu“

08.10.2021 23:20

Premiér Andrej Babiš (ANO) i šéf Pirátů Ivan Bartoš vhodili dnes své hlasy do volební urny. První jmenovaný v Lovosicích, druhý v Ústí nad Labem. Reportáž z jejich volby přinesl server iDNES.cz.

Volby na Ústecku znepříjemnili Babišovi aktivisté. Autem promítajícím „oběti covidu“
Foto: screen TV Nova
Popisek: Ivan Bartoš v předvolební debatě na TV Nova

Návštěva Babiše v Lovosicích, kde odevzdával svůj hlas, se neobešla bez protestu spolku Neschopnost zabíjí. Ten před volební místností projel s automobilem s projekcí připomínající zbytečné oběti covidu.

„Andrej Babiš celou situaci výrazně podcenil. Nenaslouchal odborníkům, závažnost pandemie zlehčoval a spíš řešil krajské volby než bezpečí obyvatel,“ poznamenal k projekci zakladatel spolku Jan Jelínek, jenž nechce, aby se podobná selhání opakovala.

Babiš však trvá na tom, že se jeho kabinet nemá za co stydět. „Neměli bychom teď měnit vládu, aby se pětikoalice dohadovala, kdo bude jaký ministr,“ poznamenal také Babiš.

Bartoš oproti tomu odvolil v Ústí nad Labem v klidu. Stejně jako Babiše, kterého doprovodily manželka Monika a dcera Vivien, Bartoše doprovodila manželka Lydia Franka a jejich malé dítě. 

„Teď se rozhoduje, kam bude v následujících letech Česká republika směřovat, jestli to bude i v té postcovidové obnově země, kde nakopneme ekonomiku, začneme sledovat světové trendy, nebo jestli to bude republika, kde se nebude inovovat, kde se bude žít na dluh,“ sdělil Bartoš a vyzval lidi k účasti ve volbách.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…