Vypadni. Kanálem. Tvůj táta a estébáci. Kalousek naložil Babišovi ještě brutálněji než normálně

31.05.2021 15:56

Miroslav Kalousek se pustil do premiéra Andreje Babiše za jeho týdenní hlášení. „Dej si slivovici a koláček a vypadni taky. Třeba tím kanálem,“ napsal bývalý poslanec na Twitteru. Babiš totiž informoval o otevření zmodernizovaného Baťova kanálu. Kalousek zkritizoval i otce současného premiéra.

Vypadni. Kanálem. Tvůj táta a estébáci. Kalousek naložil Babišovi ještě brutálněji než normálně
Foto: Repro ČT
Popisek: Bývalý poslanec TOP09 Miroslav Kalousek

Anketa

Do Poslanecké sněmovny může být zvolen občan, kterému je alespoň 21 let. Je tato hranice správná?

hlasovalo: 13200 lidí

Premiér Andrej Babiš sdílel na svém twitteru své klasické týdenní hlášení, ve kterém informoval o tom, že se třikrát za sebou podařilo naočkovat více než sto tisíc lidí, mluvil v něm i o zahrádkářském zákonu či o jeho návštěvě na Moravě. Zmínil i otevření zmodernizovaného přístavu v Baťově kanále.

Modernizace této vodní infrastruktury si vyžádala 97 milionů korun a rozšířila stání pro lodě z 11 na 35 míst. Práce trvaly rok a půl. Jejich součástí byl vznik míst pro tankování pohonných hmot, odčerpání odpadních vod, ale také úprava úkolí Baťova kanálu.

Baťův kanál částečně vede korytem Moravy a od Otrokovic na Zlínsku do slovenské Skalice je dlouhý 53,8 kilometru. Prodloužením do Hodonína a Kroměříže by trasa přesáhla délku 75 kilometrů.

Více informací ZDE:

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí

„Baťův kanál vznikl ve 30. letech 20. století. Ročně přiláká asi 90 000 návštěvníků, kteří se plaví na 3 500 lodích. Původně sloužil nákladní dopravě, vozilo se po něm především uhlí. Ministryně Schillerová věří, že Baťův kanál bude reprezentovat Českou republiku a bude sloužit nejen pro rekreaci Čechů, ale pro návštěvníky z celé střední Evropy,“ informovala ČTK.

Babiš ve svém tweetu napsal: „Čau lidi, tento týden jsme zrychlili. Podařilo se nám denně naočkovat 100 000 lidí, a to třikrát za sebou. Taky zahrádkářský zákon. A Morava! Slivovice, víno, koláčky a Baťa. Baťův kanál. Sledujte!“

Na to mu odpověděl bývalý poslanec TOP 09 Miroslav Kalousek. Ten premiéra velmi zkritizoval. „Baťu lidé, jako byl Tvůj táta a estébáci, kterým jsi práskal, okradli a vyhnali ze země. Dej si slivovici a koláček a vypadni taky. Třeba tím kanálem,“ myslí si Kalousek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…