Vystudovaný fyzik. Obchodník. Poslanec. Fiala vychválil svého lídra

11.08.2021 11:26 | Ze sítí

Volby do Poslanecké sněmovny pomalu klepou na dveře a předseda ODS Petr Fiala neváhá na svých sociálních sítích vyzdvihovat své poslance, do jejichž úspěchu vkládá velké naděje. Jedním z nich je například Karel Krejza, který je lídrem kandidátky SPOLU v Ústeckém kraji. Podle reakcí lidí je právě on jednou z osobností, díky které přislibují ODS svůj voličský hlas, jiní naopak důrazně připomněli jeho kontroverze.

Vystudovaný fyzik. Obchodník. Poslanec. Fiala vychválil svého lídra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Podle nejnovějších volebních průzkumů by ve volbách do Poslanecké sněmovny koalice Spolu, tvořená ODS, TOP 09 a KDU-ČSL, předstihla koalici Pirátů a STAN a skončila tak na druhém místě. Předseda Občanské demokratické strany už vyhlíží úspěch a neváhá jej podpořit prezentací kvality a schopností svých poslanců.

Anketa

Kdo v Ústeckém kraji vyhraje volby?

hlasovalo: 9093 lidí

Tentokrát v kostce představil životopis lídra kandidátky SPOLU v Ústeckém kraji Karla Krejzy: „Od dětství žije v Litoměřicích, kde absolvoval základní školu a maturoval na Gymnáziu Josefa Jungmanna. V Praze vystudoval teoretickou jadernou fyziku na MFF UK – a to není nic jednoduchého,“ zdůrazňuje Fiala.

Přidal i jeho podnikatelské aktivity z devadesátých let, kdy začal podnikat v reklamě a založil společnost obchodující s akciemi. V roce 2006 byl zvolen zastupitelem a radním v Litoměřicích a od roku 2010 je místostarostou. V krajských volbách byl zvolen zastupitelem Ústeckého kraje ve volebním období 2012 až 2016. Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2017 se stal poslancem. Ve Sněmovně se věnuje hlavně oblastem školství a obrany.

Závěrem Fiala pak zmínil i zajímavosti a Krejzovy zájmy: „O Karlovi možná nevíte, že byl členem oddílu juda VŠ Praha a stal se několikanásobným mistrem republiky. Kromě juda má rád cyklistiku, hokej i sportovní létání, ale miluje i čtení knížek a cestování.“

V podzimních volbách vede jako lídr SPOLU v Ústeckém kraji. Podle Fialy nabízí Krejza své vize pro růst Ústeckého kraje, který dobře zná. „Nikdo ho na Ústecko odnikud nedosadil, celý život tady žije, rozumí problémům zdejších lidí, má zkušenost z komunální i krajské politiky a lidé mu tady věří. A já zase pevně věřím, že i díky vašim hlasům uspěje,“ dodal šéf ODS Petr Fiala závěrem.

Vnímání předností poslance Krejzy potvrdili i diskutujíci pod Fialovým příspěvkem.

„Pan Krejza, jeden z těch, kvůli kterým volím ODS,“ napsala přispěvatelka do diskuse Yveta Canini.

„Jaderná fyzika a judo zní jako šance na chytrého chlapa s pevnou vůlí! Držím palce z Prahy,“ přidala se komentující Miroslava Stilijanová.

V souvislosti s Krejzou se však několikrát zmínila také kauza fondů litoměřické společnosti ČNIS. Kvůli ní Krejzu jako vhodného lídra zpochybnil například Tomáš Prokopec. „Moc bych pana Krejzu nepředstavoval, mnozí z nás si vzpomenou na fondy ČNIS a jiné, mnozí jsou dodnes nešťastný,“ připomněl.

Nezapomněl ani Radek Holeček: „ČNIS, Egretta. Vždy si vzpomenu na tu větu z filmu o Mrázkovi. ‚Ty vole, voni nám ty kuponovky fakt sami nosej‘. Můžeš být, Petře, ‚hrdý‘, že ses obklopil tímto odpadem. Hlasy na kongresu jsou nakonec bližší než kabát pravdy,“ doplnil.

Podobně se do Krejzy opřela Adéla Nováková. „Ve Sněmovně je tento blb poměrně dost k smíchu. Slouží jako ocásek paní Černochové ve výboru. Jeho přidaná hodnota, díky hloupému mozečku, je nula. Do televize ho pustili jen jednou. Jelikož mlel úplná lejna, usoudila paní mediální Havelková, že ‚toho‘ už do telky fakt ne. Podle mne judistovi nepomůže ani fotka s Krpálkem. Jaké to je, pro profesora vašeho formátu, spolupracovat s tak hloupým člověkem?“ tázala se.

Krejzova morálka je na nízké úrovní i podle Ivana Beneše: „Kámoš mi vyprávěl, jak se chtěl Krejza předchozího poslance zbavit tím, že mu v útrobách ‚svého‘ stadionu nabízel ‚pořešení 70tisícovým platem‘, když bude hodný a uvolní mu místo. Tato ‚morální ikona‘ Litoměřicka určitě přinese plody, pane Fialo. Lidé nejsou hloupí,“ vzkázal závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…