Vyznání Evy Holubové. Padlo slovo, které nadzvedlo Slováky

06.03.2023 15:50 | Ze sítí

„Mám radost z nového prezidenta a jeho ženy, miluju papeže Františka, já obdivuju Churchilla, on je pro mne ten, kdo porazil Hitlera, byť 2. světovou válku vyhrál a vítězství uchvátil Stalin,“ píše na svém instagramovém profilu herečka Eva Holubová. Svěřila se s tím, jak se svými přáteli řeší politiku, mimo jiné zmínila i jméno pražské zastupitelky Hany Marvanové.

Vyznání Evy Holubové. Padlo slovo, které nadzvedlo Slováky
Foto: Facebook
Popisek: Eva Holubová s Petrem Pavlem

„Tak vás vítám v březnu. Já v plném trysku, dotáčíme v Blavě film Konečně máme republiku o rozdělení Československa, o pauzách se hodí chvilka na zdřímnutí, v divadle vcházíme do plných zkoušek hry Mne nezadusíš. Už jsme na jevišti, sice si tam ještě více čteme a povídáme, ale i naznačujeme cosi v prostoru. Dnes na programu moje milostné scény s Petrem Čtvrtníčkem... Těším se a zbytek osazenstva též. Během dlouhých přejezdů mezi Prahou a Blavou si povídám s mým úžasným řidičem Ondrou, užívám si úžasné telefonáty s kamarády, na něž v tom frmolu není čas. Řešíme politiku!“ píše na svém instagramovém profilu Holubová.

„Ale pozor, nikoliv jako politici, ale jako občani. Probíráme různé kauzy, teď ta s Hanou Marvanovou na pražském magistrátu. Ale i si povídáme, jak lidi změnila moc, sláva, peníze. Vyprávíme si i o světových politicích, vědcích. Nevěřili byste, ale hodně poslouchám, neb na druhé straně mám samé moudré lidi. Zdá se, že svět je v pasti, ale byl už tolikrát. A já si říkám s Goldou Meier, nenechat se otrávit. ‚Člověk nesmí být pesimista, to je luxus, který si nemůže dovolit!‘ Mám radost z nového prezidenta a jeho ženy, miluju papeže Františka, já obdivuju Churchilla, on je pro mne ten, kdo porazil Hitlera, byť 2. světovou válku vyhrál a vítězství uchvátil Stalin,“ dodala Holubová, která v prezidentské volbě podporovala Petra Pavla. V minulosti však dvakrát podpořila prezidentského kandidáta, který prohrál.

„Foto Lenina ukazuje, kam až politika může člověka dostat, přestane-li ji dělat jako službu a stane se mu posedlostí. Vím, že jeho stav je ovlivněn i nemocí, ale to s tím souvisí. Tak já se jdu prodýchat na zahradu, dám si aspoň vlažnou spršku, mám už dost toho postonávání. Koutky a hurá do divadélka,“ zakončila Holubová, která svůj post doplnila fotografiemi těch, o nichž mluvila. 

 

 

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26304 lidí
Herečka se následně zapojila i do diskuse. „Dobré ráno, paní Evičko, jsem rozená Bratislavčanka, už si toho hodně pamatuji, a slovo Blava mi nějak nevadí, vyrůstala jsem s tím. Když jsem jezdila na prázdniny k babičce na Moravu do Bučovic, tak se mi posmívali, že to je děvčica ze Slovenska z Blavy. Tehdy mě to dost rozčilovalo, ale nějak jsem si časem zvykla a ignorovala jsem to. A vůbec mi nevadí, že nám říkají Blaváci,“ zmínila v diskusi slovensky jedna z uživatelek.

„Blaváci jsem ještě neslyšela. Posmívali se vám? Já jezdím na Slovensko od dětství, nikdy se nám nikdo neposmíval, že jsme Češi. A my v Praze mezi kamarády nikomu taky ne. Naopak, bylo to pro nás něco navíc. Pravda je, že v 90. nám v Bratislavě nějací blbci prořízli gumy u auta. Ale naši bratislavští kamarádi byli rozhořčení jako my a pomohli nám s opravou. Já si to naše bratrství nedám vzít ani od blbců z té či oné strany. Miluju Slovensko a dobré lidi a s tím už nikdo nic neudělá,“ odvětila Holubová.

Za Blavu Holubovou napomenul další diskutující. „V Bratislavě,“ napsal s tím, že Bratislavané vysloveně pojmenování Blava nesnášejí. „Omlouvám se vám, mám to od svých Bratislavčanů. Vás neznám a nikdy jsem se s tím názorem nesetkala. Dlouho jsem si ho osvojovala a používám ho pouze při zkratkách. Schválně se zeptám svých slovenských kolegů hned zítra a dám vědět. Opravdu jste první. Přesto omluva. Brňáci říkají Praze Prágl, neurazí mě to. Já zase říkám Brnéčko. Nic není a nebylo myšleno zle. Bude se mi moc stýskat,“ sdělila Holubová v odpovědi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …