Vzpomínka na Ransdorfa: Chránili jsme Mílu před malými lidmi, kteří mu záviděli intelekt. Jak to, že ho teď nechrání strana?

08.12.2015 7:21

Trochu jiný pohled než většina médií zprostředkoval na kauzu komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa jeho někdejší kolega, vysokoškolský pedagog a publicista Radim Valenčík, když se o celé věci rozepsal na svém facebookovém profilu.

Vzpomínka na Ransdorfa: Chránili jsme Mílu před malými lidmi, kteří mu záviděli intelekt. Jak to, že ho teď nechrání strana?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Miloslav Ransdorf

Podle něj je podstata problému jiná. „V době, kdy jsem díky řadě svých přátel byl přítelem i Míly Ransdorfa, jsme byli schopni posuzovat jeho unikátní schopnosti i nedostatky a chránit ho, pokud to šlo. Před režimem, před Mužíkem (tehdejším děkanem FF UK) a dalšími malými lidmi. Bylo nás pár a režim byl mocný. Přesto jsme dokázali uchránit jeho velmi přínosný intelekt,“ napsal. A vyjádřil podivení nad tím, proč Ransdorfa jeho strana teď nechrání dostatečně ofenzivně? „Selhal Míla, nebo skutečně vládnou hlupci, kteří chtějí zneužít každou lidskou slabost k likvidaci těch, kterým nepříčetně závidí jejich intelekt?!“ ptá se Valenčík.

Na facebookový dotaz, kdo to byl vlastně Mužík, pak odpověděl: „Děkan FF UK. Zvaný Pepa ‚objekt-subjekt‘. Nebyl úplně blbej, ale na Mílu neměl. A neuměl to vydejchat. A tak po Mílovi jel. Daly by se o tom vykládat legendy,“ vysvětlil.

K dalšímu příspěvku jej inspirovalo sledování včerejších Událostí, komentářů, kde se kauza Ransdorf taktéž probírala: „Bezprecedentní mediální nátlak na vedení KSČM (kdo nevěří, ať se podívá). Snaha likvidovat Ransdorfa přes jeho ‚rodnou‘. Tak uvidíme, jaká ta ‚rodná‘ je. Prý mají málo informací,“ napsal ironicky a poukázal na to, že včera zhruba čtvrt hodiny před začátkem Událostí, komentářů zveřejnily ParlamentníListy.cz exkluzivní rozhovor o jeho kauze právě s Ransdorfem.

„Zajímavé je, že všichni největší komunistobijci a komunistofobové jsou nadrženi (jako polární motýl) na to, až vystrašení rentiéři z KSČM pod jejich nátlakem zaříznou ‚po stalinsku‘ Ransdorfa jako podsvinče, a tím i svoji schopnost používat rozum. Docela dobrá fraška či tragédie,“ dodal k tomu Valenčík.

Celé znění příspěvků Radima Valenčíka na jeho facebookovém profilu:

Na jednom diskusním vlákně jsem uvedl:

Podstata problému je jiná. V době, kdy jsem díky řadě svých přátel byl přítelem i Míly Ransdorfa, jsme byli schopni posuzovat jeho unikátní schopnosti i nedostatky a chránit ho, pokud to šlo. Před režimem, před Mužíkem (tehdejším děkanem FF UK) a dalšími malými lidmi. Bylo nás pár a režim byl mocný. Přesto jsme dokázali uchránit jeho velmi přínosný intelekt. Co se to teď děje? Jak to, že jeho strana ho nechrání dostatečně ofenzivně? Selhal Míla, nebo skutečně vládnou hlupci, kteří chtějí zneužít každou lidskou slabost k likvidaci těch, kterým nepříčetně závidí jejich intelekt?!

Dotaz: Kdo byl Mužík? (Na FB)

Děkan FF UK. Zvaný Pepa „objekt-subjekt“. Nebyl úplně blbej, ale na Mílu neměl. A neuměl to vydejchat. A tak po Mílovi jel. Daly by se o tom vykládat legendy.

(Dnes se jeho protagonisté rozmnožili, že?)

(při sledování UK)

ČT UK 24: Bezprecedentní mediální nátlak na vedení KSČM (kdo nevěří, ať se podívá). Snaha likvidovat Ransdorfa přes jeho „rodnou“. Tak uvidíme, jaká ta „rodná“ je. Prý mají málo informací. Toto bylo zveřejněno ve 21.45:http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Mluvili-jsme-jako-jedini-exkluzivne-s-Ransdorfem-Podrobne-vysvetlil-svou-kauzu-Urcite-si-prectete-411806

(trochu pružnosti, soudruzi)

Zajímavé je, že všichni největší komunistobijci a komunistofobové jsou nadrženi (jako polární motýl) na to, až vystrašení rentiéři z KSČM pod jejich nátlakem zaříznou „po stalinsku“ Ransdorfa jako podsvinče, a tím i svoji schopnost používat rozum. Docela dobrá fraška či tragédie.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…