Vzpoura v ODS a TOP 09: Zrušit lockdown, ne obuškům

02.04.2021 18:16

Skupina politiků ODS a TOP 09 vyzývá své spolustraníky a zástupce v Parlamentu, aby se vymezili proti plošným restrikcím a aby odmítli podporovat nouzový stav či pandemický zákon. „Vytvořte stínovou vládu a nejpozději do tří týdnů představte plán, jak se překlenout do doby bez totality a jak se dostat z hrozícího ekonomického kolapsu země!“ zní dále výzva k orgánům občanských demokratů a TOP 09. Kritizují, že svým aktuálním postojem jejich strany dávají prostor akorát pro „extremistické“ politické subjekty a lidé nyní trpí pod ideologií „Covidismus“.

Vzpoura v ODS a TOP 09: Zrušit lockdown, ne obuškům
Foto: Repro Facebook
Popisek: Lékař a člen TOP09, Šimon Reich

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí
Výzva, pod kterou jsou podepsáni Luboš Boleček za ODS a člen regionálního výboru TOP 09 v Mladé Boleslavi Miroslav Patočka společně s lékařem a členem TOP 09 za Prahu 6 Šimonem Reichem, vyzývá zástupce obou stran, aby se společně postavili proti aktuálním restrikcím dopadajícím zejména na občany, kteří jsou podle autorů textu právě voliči těchto partají.

„V minulých měsících jsme opustili své tradiční voliče. Ti, kteří byli nezávislí na státu a starali se o své děti, jsou dnes nejvíce zasaženi tupým, plošným a necíleným lockdownem, který očividně nefunguje ani jako ochrana těch skutečně ohrožených,“ píše iniciativa u textu své výzvy.

Vadí jim, že se proti restrikcím staví „jen extremistické‘ politické strany, které se za běžných okolností chovaly spíše destruktivně“. „My jsme jim však teď dali prostor tím, že jsme naše svobodomyslné voliče opustili a krátkodobě jsme zanevřeli na naše základní hodnoty a principy,“ varují.

Upozorňují, že by alespoň část ODS a TOP 09 měla zasáhnout – a místo vytváření občanů závislých na státu a na dotacích, měly by oba celky raději volit pravicová řešení. „Tedy důraz na svobodu a individuální odpovědnost, které zákonitě vedou k prosperitě nás všech,“ píší.

V rámci připojené petice rovněž přikládají výzvu pro své zástupce s několika přímými možnostmi k řešení nynější situace.

Poslance a senátory ODS a TOP 09 nabádají k tvrdému vymezení se proti plošným uzávěrám společnosti a ekonomiky a proti podpoře nouzového stavu i pandemického zákona. „Není čas podporovat ani nouzový stav, ani pandemický zákon! Už žádné další omezování svobod!“ radí jim. Kromě toho svým zákonodárcům radí, aby se snažili pomoci vyšetřit podezřelé nákupy a další kroky během nouzového stavu.

Pro komunální a krajské politiky to má být podnětem ukázat, že zvládnou situaci bez vlády a „bez obušků“; místo toho by prý měli hledat pomoc u českého průmyslu a služeb.

Signatáři pak uzavírají s opětovnou výzvou návratu k pravicovým hodnotám a k vymezení se vůči totalitním praktikám. „Přestaňme se v řešení krize inspirovat nejrůznějšími totalitními ideologiemi!“ dodávají ve svém vzkazu spolustraníkům.

K samotnému textu petice je na stránkách signatářů navíc doplněna i vysvětlivka pojmu „covidismus“. Právě ten totiž je totalitní ideologií, o níž ve svém textu referují. „Covidismus je forma časově ohraničené totalitní ideologie, která společenské (socioekonomické a zdravotní) náklady pandemie přesouvá na v drtivé většině pandemií neohrožené skupiny obyvatel,“ osvětlují pojem.

V rámci „boje s tímto vnitřním zdravotním nepřítelem“ pak podle nich dochází ke škodám na svobodách či na vzdělání, které nevedou k omezení šíření covidu-19 a „paradoxně i v citlivé skupině působí více škody než nemoc samotná“.

A kdo je obětí „covidismu“? Dle tvůrců výzvy především lidé, na nichž „není postavena státní moc“, přičemž nejvíce prý jde o živnostenstvo a svobodná zaměstnání. „Má tedy velmi podobnou oběť jako marxismus,“ poznamenávají s dodatkem, že oproti marxismu přibyly další oběti – děti a samoživitelky.

Ani omezení na dobu epidemie prý naznamená, že jde o opatření omezená. Především v oblasti kontroly pohybu či omezování svobod prý jde o dlouhodobé posílení státní moci nad obyvatelstvem, přičemž situace proniká i do vědecké debaty, neboť z ní jsou „cíleně vyřazováni oboroví odborníci“, kteří represivní opatření nepodporují.

Petici je možno podepsat ZDE:

V pohledu na postup vlády je jeden z petentů – Šimon Reich kritický již dlouhou dobu a některé z jeho výroků mnohé šokovaly, v rozhovoru pro server Reflex.xz například prohlásil, že počty mrtvých v Česku v souvisloti s covidem-19 jsou sice tragické, ale nejde o katastrofu. I kdyby zemřelo 50 tisíc lidí, tak by se dle něj společnost vzpamatovala.

Omezení nejsou dle lékaře cestou; raději by se měla šířit pozitivní motivace. „Všechno se zaměřuje na nějaká omezení a my si myslíme, že skrz to ti lidé to pochopí? Ne, skrz to se ti lidé naštvou a přestanou to dodržovat,“ řekl. Jediným řešením je podle Reicha proočkovat co nejdříve ohroženou skupinu a „nechat ostatní normálně fungovat“; ideální by prý byla omezení jako ve Švédsku.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…