Za „cikána“ se omlouvám, oznámil známý herec ze seriálu Most!

03.02.2019 17:28

Seriál České televize Most! trhá rekordy ve sledovanosti. Seriál je společensky nekorektní, dělá si legraci z předsudků, kterými trpí nemalá část české společnosti, vůči Romům, vůči transsexuálům i vůči severu Čech, na který se nejeden Čech, Moravan či Slezan dívá skrz prsty. Teď však jeden z hlavních představitelů seriálu přišel s omluvou. Kvůli slovu „cikán“.

Za „cikána“ se omlouvám, oznámil známý herec ze seriálu Most!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vybydlený panelový dům v Mostě

Most! je jedním z nejúspěšnějších televizních projektů poslední doby. Na každý nový díl čekají týden co týden statisíce diváků a hláška „Dycky Most!“ se šíří po sociálních sítích takřka jako lavina. Seriál je tak populární, že si novináři zvou k rozhovoru jeho hlavní protagonisty a ptají se jich, na co se ještě můžeme těšit. Dějově je totiž seriál v polovině.

Tak se stalo, že serveru iDNES.cz poskytl rozhovor Zdeněk Godla, představitel klasického Roma z Mostu. Jenže Godla v rozhovoru použil také slovo „cikán“, což se pravděpodobně některých Romů dotklo, protože Godla se krátce na to za užití tohoto výrazu omluvil.

 „Všem Romům, kterých jsem se dotkl, se upřímně omlouvám, že jsem při rozhovoru řekl, že je mi jedno, jestli jsem Rom, nebo cikán. Že je mi milejší, když mi budou říkat cigán,“ uvedl herec.

Osobně sice ve slově „cikán“ problém nevidí, je na něj zvyklý a měl dojem, že nevadí ani nikomu z jeho okolí, ale pokud se snad někoho dotkl, upřímně se omlouvá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…