Za tohle Vystrčil nebude rád. Csáková by odřízla Senát a rozdala peníze seniorům

29.09.2021 15:40

Zpěvačka a lídryně VOLNÉHO bloku v Jihomoravském kraji Ilona Csáková prohlásila, že si troufá na roli poslankyně. Do politiky prý vstoupila proto, aby pokračovala ve svém odboji proti všem covidovým opatřením, zejména jako hlas všech nespokojených rodičů. VOLNÝ blok ale podle ní myslí třeba i na důchodovou reformu, kterou by Csáková odstartovala tím, že zruší Senát.

Za tohle Vystrčil nebude rád. Csáková by odřízla Senát a rozdala peníze seniorům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilona Csáková na demonstraci

Anketa

Má se o zahraniční politice EU dál rozhodovat jednomyslně, čili i s naším právem veta?

98%
1%
hlasovalo: 10640 lidí
„Byť jsem nikdy neměla politické ambice a vždycky jsem byla apolitická, tak jsem ten krok udělala, abych pokračovala dál ve svém odboji a posilování i jiných občanů v nesouhlasu s tím, co naše vláda provádí,“ řekla zpěvačka v Rádiu Impuls. „Jakmile se člověk dostane do protiproudu a do boje s restrikcemi, omezováním svobodného projevu a lidských práv, tak to musí nějak demonstrovat dál a nesedět jen s rukama v klíně,“ dodala.

Pro boj s vládou a covidovými opatřeními si vybrala VOLNÝ blok poslance Lubomíra Volného. „V současnosti dochází k omezování lidských práv kvůli covidovým opatřením. Chci dál podporovat všechny občany, kteří jsou v souladu s naší filozofií a volebním programem. Proto si pochopitelně velmi přeji, aby se VOLNÝ blok dostal do Sněmovny. Vstoupila jsem do toho s tím, že si troufám na roli poslankyně,“ řekla Csáková.

Pandemie je podle ní ve skutečnosti jen hrou mocných. „To vidí každý, kdo nečerpá jen z mainstreamových zdrojů. Je k tomu velká spousta různých vědecky podložených informací. Já sama covid nepopírám, ale vyjadřuju se jako další mnozí k tomu, že se nejedná o pandemii a může být uměle vytvořená například kvůli ekonomickému resetu,“ vysvětlovala Csáková, který se prý cítí být hlasem všech rodičů. „Já jsem matka, a to, co se tady páchá na našich dětech, to je nepřípustné,“ dodala.

 VOLNÝ blok ale prý nabízí komplexní program včetně důchodové reformy. „VOLNÝ blok má samozřejmě návrh, jak správně nastavit důchodovou reformu. Za současného rozpočtu to samozřejmě nelze. Proto bychom ho chtěli změnit. Při té příležitosti bychom zrušili Senát, kde je 30 procent úředníků,“ naznačila kandidátka cestu k chybějícím penězům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…