Žádná totalita nemůže zničit celý národ, hřímal ministr Stropnický

15.05.2016 21:30

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) přemítá nad silou českého národa a silou totalitních režimů.

Žádná totalita nemůže zničit celý národ, hřímal ministr Stropnický
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Šéf resortu obrany vyznamenal na pětatřicet lidí za účast ve třetím – protikomunistickém – odboji. Stejné osvědčení již má v rukou přes tisíc lidí. Za podporu samizdatové literatury, za šíření protirežimních písniček či za aktivní obhajobu komunistickým režimem pronásledovaných lidí. O osvědčení požádaly téměř čtyři a půl tisíce lidí a více než tři čtvrtiny z nich už byly vyřízeny – tedy odmítnuty.

Martin Stropnický ve svém projevu o to více vyzdvihoval odvahu těch, kteří toto osvědčení nakonec dostali, protože se komunistům dokázali postavit, byť to nebylo snadné. „Žádná totalita však naštěstí není schopna zlomit celý národ až do toho posledního člověka. Vždy se najdou ti, kteří jsou nezištnými nositeli a obránci ideálu občanské svobody, kteří se dokážou vzepřít hrubé síle bez ohledu na nebezpečí, jež jim v každém okamžiku hrozí,“ uvedl člen kabinetu.

Slavnostního ceremoniálu v hotelu v pražském hotelu DAP se zúčastnili také zástupce náčelníka generálního štábu – ředitel Společného operačního centra MO, generálmajor Petr Mikulenka, ředitelka Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu Eva Michálková nebo předsedkyně Konfederace politických vězňů Naděžda Kavalírová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…