Zákaz chození do hospody! To zvažuje vláda

12.03.2020 13:12

Vláda Andreje Babiše (ANO) stále jedná o tom, zda vyhlásí nouzový stav. Podle serveru iDNES.cz je na stole i možnost, že se zavřou hospody a vláda zakáže všechny akce s účastí nad 10 osob.

Zákaz chození do hospody! To zvažuje vláda
Foto: FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš ve Francii s pivem

Ministři koaliční vlády ANO a ČSSD jednají o dalších opatření k zastavení šíření epidemie koronaviru. Podle ministra zdravotnictví za hnutí ANO: „Všechno je na stole. Vidíme situaci v Itálii, která je teď velice vážná, a my nechceme dospět do stejného stavu,“ sdělil České televizi ministr Adam Vojtěch.

Ministr vnitra Jan Hamáček z ČSSD oznámil, že do České republiky bude možné přicestovat jen přes 11 jasně určených hraničních přechodů, ale úplné zavření hranic zatím není ve hře kvůli vývozu a dovozu zboží. K uzavření hranic by podle Hamáčka došlo jen tehdy, že by se situace v Česku ještě významně zhoršila.

Kabinet, který stále jedná, prý zvažuje i zavření hospod a zákaz všech akcí s účastí nad deset osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…