Zaorálkovo ministerstvo má nápad: Založíme v Čechách televizi, která bude rusky vysílat na Ukrajinu

30.05.2014 7:14

České Ministerstvo zahraničních věcí uvažuje o tom, že by společně s dalšími státy Visegrádské čtyřky iniciovalo vznik zpravodajské televize, která by vysílala v ruštině pro Ukrajinu. Informují o tom páteční Lidové noviny s tím, že problémem jsou peníze. Provozování televizního kanálu by stálo stovky milionů ročně. Takovou částku si žádné ministerstvo zahraničí zemí Visegrádské čtyřky nemůže dovolit.

Zaorálkovo ministerstvo má nápad: Založíme v Čechách televizi, která bude rusky vysílat na Ukrajinu
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

„Pokud mají být Ukrajina a další státy v postsovětském prostoru stabilní, musejí mít sebevědomé a dobře informované občany. To zase vyžaduje stabilní a svobodná média. Zejména televize je důležitá, je to silné médium a oslovuje,“ řekl listu první náměstek Ministerstva zahraničních věcí Petr Drulák.

Deník nicméně upozornil, že celá věc dál než k nápadu zatím nedospěla. Jednak se čeká na stanovisko nově zvoleného ukrajinského prezidenta Petra Porošenka, jednak není vyřešené financování. Na provoz kanálu, který by stál stovky milionů ročně, nemá ani jedna z diplomacií peníze. Podle listu je jednou z možností zapojit do projektu více evropských států a požádat o peníze z evropského rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…