Západ chce vyplenit Rusko a udělat z něj vazala. Muž znalý poměrů v Bílém domě má strach ze třetí světové války

30.07.2014 19:16

Vytrvalý kritik Západu a především Obamovy administrativy Paul Craig Roberts ve svém komentáři publikovaném na serveru paulcraigroberts.com tvrdí, že svět stojí jen krůček od třetí světové války. Jako hlavního viníka vidí Západ a jeho nesmyslné démonizování Ruska.

Západ chce vyplenit Rusko a udělat z něj vazala. Muž znalý poměrů v Bílém domě má strach ze třetí světové války
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Barack Obama, 44. prezident USA

Vzrůstající propaganda ze strany západních politiků a médií má podle Robertse za cíl uvrhnout svět do války. „Půjde přitom o válku, na jejímž konci nebudou žádní vítězové. Evropské vlády by se však měly probudit ze svého snění, protože takový konflikt jejich kontinent vymaže z mapy světa. Mé přesvědčení o brzkém válečném konfliktu potvrzuje ve své reportáži na serveru Zero Hedge Tyler Durden. Ten uveřejnil reakci Putinova poradce po rozhodnutí haagského soudu, podle kterého by ruský stát měl v rámci odškodného zaplatit bývalým akcionářům Jukosu 50 miliard dolarů. Podle tohoto poradce jde o jasný válečný akt," píše Roberts.

Západ chce podle Robertse vyrabovat Rusko, protože je sám totálně zkorumpovaný a morálně i finančně rozvrácený. „Bohatství západních elit je založené na vykořisťování menších zemí, které se tomu nemohou bránit. Západ však okrádá i své vlastní občany. Konkrétně americké elity v této gangsterské činnosti vynikají úplně nejvíce. Podařilo se jim za několik posledních let doslova vyhladit celou americkou střední třídu. Na rozdíl od Ruska, které se zbavilo tyranské vlády bolševiků, USA i Velké Británie vězí až po krk v bažině lží a tyranie. Západ chce vyplenit Rusko, v cestě za tímto cílem však stojí Vladimir Putin. Chtějí se jej tedy zbavit, stejně jako se zbavili ukrajinského prezidenta Janukovyče," upozorňuje Roberts. 

Celý článek v angličtině najdete ZDE.

„Zdivočelé pseudoelity a neokonzervativní hegemoni chtějí z Ruska udělat poslušného vazala. Tento základní cíl spojuje ve společném úsilí finanční i politické imperialisty. V rámci své dobře promyšlené propagandy se nezastaví před ničím. Čtenářům zde předkládám dva příklady takové propagandy, jejímž účelem je démonizovat Putina i Rusko v očích světové veřejnosti. Přesto jsem byl i já zaskočen, kam až je schopen magazín The Economist zajít. Schválně si tento článek přečtěte a posuďte sami, jak na vás tato propaganda působí. Putina autor tohoto článku doslova zasypává všemožnými obviněními a velmi dobře tak vychází vstříc poptávce západního trhu po takových „veledílech“.

Celý článek The Economist je ZDE.

Nezodpovědná žurnalistika tohoto typu skutečně posunuje svět metr po metru do válečné propasti. „Západní elity dělají nejenom přešlap za přešlapem, ony v prvé řadě naprosto zešílely. Ve videu, na které vám přikládám odkaz, mluví jeden z poradců ruského prezidenta Vladimira Putina o amerických plánech na preventivní vojenský úder na Rusko," uzavírá Roberts. 

Odkaz na zmiňované video máte k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…