Zaplaťte náklady na právníky! Kauza Peroutka nekončí. Zeman chce „vychovat“ Kaslovou

25.01.2020 18:41

Vnučka novináře Ferdinanda Peroutky Terezie Kaslová podala odvolání proti rozsudku, který zamítl její žalobu na stát kvůli výrokům prezidenta Miloše Zemana na adresu jejího děda. Na dotaz ČTK to sdělila místopředsedkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Alena Novotná. Odvolal se i prezident jakožto vedlejší účastník sporu, a to kvůli tomu, že mu soud přiznal jen deset procent z požadovaných nákladů na právní zastoupení. ČTK to řekl prezidentův advokát Marek Nespala.

Zaplaťte náklady na právníky! Kauza Peroutka nekončí. Zeman chce „vychovat“ Kaslovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vnučka Ferdinanda Peroutky Terezie Kaslová

Ani prezidentovi Miloši Zemanovi, ani vnučce novináře Ferdinanda Peroutky se nelíbí, jak soudy rozhodly spor o článek Ferdinanda Peroutky, o kterém mluvil Zeman, ale Peroutka ho podle odborníků nikdy nenapsal. Prezident v roce 2015 konstatoval, že i takový intelektuál jako byl Peroutka selhal a napsal článek „Hitler je gentleman“. Vnučka slavného novináře za to od českého prezidenta požadovala omluvu. Ale nedočkala se jí.

Podle soudu se prezident omlouvat nemusí. Proto se odvolala.

Zeman jako účastník sporu by mohl být spokojený, ale není. Rád by prý vnučku Ferdinanda Peroutky „vychoval“. Serveru Aktuálně.cz to prozradil prezidentův advokát Marek Nespala. Zeman žádá v odvolání asi 22.000 korun místo soudem přiznaných 2250 korun.

Veškerá energie, čas a finanční prostředky, které byly vynaloženy na vedení tohoto případu, vynaloženy být neměly. Z pozice vedlejšího účastníka se jedná o takzvané školné, aby si každý rozmyslel, jestli si skutečně bude dělat z prezidenta trhací kalendář a bude ho žalovat i tam, kde zjevně žalován být nemůže," řekl Nespala pro Aktuálně.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…