Zatím se vůbec nic nedohodlo, stěžuje si Bělobrádek na povolební jednání

20.11.2013 19:09

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek v Impulsech Václava Moravce přiznal, že pomalý postup vyjednávání už mu začíná vadit a že se zatím nic konkrétního nedohodlo. Je proto k výsledkům jednání opatrný.

Zatím se vůbec nic nedohodlo, stěžuje si Bělobrádek na povolební jednání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Dneska jsem byl u předsedy Sobotky. Už jsme se konečně začali bavit o finálním návrhu uspořádání sněmovny, vždyť příští týden začíná první schůze. Především dvě nejsilnější strany se mají dohodnout, kdo sněmovnu povede. Zatím nám to neřekly,“ postěžoval si.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Dohoda jen mezi dvěma

Nápad, aby jedna ze stran obsadila post předsedy sněmovny, zatímco druhá dvě místopředsednická křesla, se Bělobrádkovi nelíbí. „Mně tato varianta vůbec nenapadla. Já když jsem to poprvé slyšel, tak jsem se velmi podivil. Tato kombinace je pro mě poněkud krkolomná. Mně se to vůbec nelíbí. Budeme jednat, nic jiného nám nezbývá,“ prohlásil.

Předseda lidovců doufá, že příští týden už začnou společné schůzky s ČSSD i babišovci. Zároveň přiznal, že dohodnuto zatím není nic. „Spíš jsme si vyjasnili oblasti, kde je významný překryv,“ řekl s tím, že snad pokaždé zatím panovala shoda jen mezi dvěma partnery. „Já nemohu než zopakovat: hlavní odpovědnost není na nás. My čekáme, až budeme osloveni. A musím říct, že nám to čekání začíná vadit,“ dodal Bělobrádek.

reklama

autor: lze

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…