Zavřeli člověka do Bohnic, ale stále se nic neví. Výsledky vyšetřování útoku na dům Stropnického

30.07.2015 7:12

Policie stále neví, kdo v červnu hodil dvě zápalné lahve na dům ministra obrany, Martina Stropnického. V současné době má celkem tři podezřelé, jeden z nich je hospitalizován v bohnické psychiatrické léčebně. Informaci přinesl server Lidovky.cz.

Zavřeli člověka do Bohnic, ale stále se nic neví. Výsledky vyšetřování útoku na dům Stropnického
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Dosud jediným obviněným je ruský student Igor Š., nyní se však policisté zaměřili i na další dvě osoby, které dříve rozesílaly výhrůžné dopisy politikům a armádním představitelům. Zda byly tyto dvě osoby nějak spojeny s ruským studentem, ukáže až výpis z telekomunikačního prostoru. Policie toto zatím neví, prověřuje se i možnost, že tito lidé byli spíše vlky samotáři. 

Jedním z nich je bývalý člen skupiny Legie anonymních občanů, která se vymezovala proti Spojeným státům i současné české vládě. Druhý byl pracovníkem pivovaru Bernard, který sám uvedl, že umí vyrobit Molotovův koktejl. A zápalné lahve na sobě měly etiketu právě tohoto pivovaru... Právě tento muž je nyní v psychiatrické péči, neboť jeho rodina se jej obávala z důvodu agrese. „Jeho pachová stopa se však neshoduje s ničím, co bylo nalezeno na místě útoku,“ píší Lidovky.cz.

Původní text ZDE.

 
„Existuje podezření, že se trestné činnosti dopustilo více osob ve vzájemné součinnosti,“ uvádí se v policejním protokolu. Další informace není možné získat, neboť státní zástupce uvalil na případ informační embargo. 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…