Zelenskyj: Přijde den, kdy dobudeme zpět vše. I Krym

01.05.2023 8:01 | Ze sítí

Ukrajinský prezident poděkoval francouzskému prezidentovi Emmanuelu Macronovi, poděkoval Dánům, Španělům i Němcům, a to za rozsáhlou pomoc, včetně tanků, kterou Ukrajině poskytují. Poděkoval také ukrajinským pohraničníkům a nakonec popsal, kdy se konečně podaří Rusko porazit.

Zelenskyj: Přijde den, kdy dobudeme zpět vše. I Krym
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

30. dubna Ukrajina slaví Den pohraničníků. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj připomínal všem, že právě pohraničníci jako první čelili válečnému náporu, dnes ze všech sil hájí velkou část ukrajinských hranic a Zelenskyj zdůraznil, že přijde den, kdy budou opět hájit celé Ukrajinské hranice. Včetně hranic Krymu.

„Útočníkovi se rozhodně nepodaří vzít nám klid, který je přirozenou součástí ukrajinské povahy... Mír a touhu po svobodě pro celý náš stát, pro všechny naše regiony, města a obce. Určitě ho získáme. Chtěl bych zvláště oslavit naše pohraničníky, kteří spolu se všemi obrannými a bezpečnostními složkami Ukrajiny brání naši zemi a náš lid v bojích na Donbasu... V nejzuřivějších oblastech... Maryinka, Bachmut, Lyman... Děkujeme vám, bojovníci!“ pravil Zelenskyj.

Poděkoval také pohraničníkům na jihu Ukrajiny, kteří úspěšně snižují stavy nepřítele. Poděkoval také pohraničníkům ze severu, v Černihivské oblasti i jinde. Všude podle Zelenského odvádějí pohraničníci dobrou práci.

Poté poděkoval Francii za pomoc, kterou poskytuje Ukrajině.

„Hovořil jsem s francouzským prezidentem Macronem – jako vždy to byl dlouhý a smysluplný rozhovor. Koordinujeme své pozice, abychom dodali našim vojákům ještě více sil a urychlili konec války naším vítězstvím. Jsem Francii a Emmanuelovi osobně vděčný za podporu naší země a našeho lidu. Nyní v tomto rozhovoru pan prezident potvrdil dodávky přesně toho, o čem jsem se zmínil v předchozím rozhovoru. Rychlost a konkrétnost reakce je velmi důležitá, je to něco, co výrazně zvyšuje naše schopnosti. Děkuji vám za tento balíček zbraní!“ pravil Zelenskyj.

V obecné rovině poděkoval všem, kteří s pomocí sankcí izolují Rusko, blokují dodávky zbraní do Ruska, a tak podobně. Pokud svobodný svět zůstane jednotný, zabrání Rusku pokračovat ve zločinné válce, uhájí hodnoty svobody a zvítězí. Ukrajinský prezident o tom nepochybuje. Podle vlastních slov věří, že nastane spravedlivý mír.

„V návaznosti na tento týden bych rád poděkoval zejména našim partnerům z Dánska za Cezary, Slovinsku za obrněná vozidla, Španělsku za tanky a Německu za další obranné záměry týkající se obrněných vozidel a střel a za protivzdušnou obranu... Jsem vděčný Americe za finanční prostředky ve výši 1 miliardy 250 milionů USD na podporu našeho rozpočtu a odolnosti. Jsem vděčný Nizozemsku za parlamentní rozhodnutí o výcviku ukrajinských vojáků v moderních západních systémech. Jsem vděčný Itálii za její úsilí o co nejrychlejší obnovu naší země. Jsem vděčný Chorvatsku za jeho novou pomoc při léčbě našich obránců po zranění v boji,“ uvedl Zelenskyj.

Poté se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zelenskyj: Přijde den, kdy dobudeme zpět vše. I Krym, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJamščik , 01.05.2023 12:04:44
Spíš přijde den, kdy budou koně zvracet. Co se chazarského nácka týče, mohou sázkové kanceláře vypsat sázky, jak Zelenský sejde ze světa. Budou to Ukrajinci, přátelé z USA, Rusové nebo někdo jiný? Krym, východ s jihem budou ruské, něco urve Rzeczpospolita, něco Maďaři. Za vnitrozemský camcour , který z Ukrajiny zbyde mohou potom Ukrajinci poděkovat svým pohrobkům SS a banderovců, přátelům z USA , kteří ukrajinský nacismus vzkřísili, Západu, který nacisty zásoboval zbraněmi a střelivem a lokaji USA Zelenskému.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…