Zeman chystá velké gesto, prorokuje známý producent

18.05.2017 17:02

Známý producent a komentátor Jakub Horák, jenž se před parlamentními volbami rozhodl pomoct k solidnímu úspěchu Pirátům, má za to, že Miloš Zeman nakonec svou druhou prezidentskou kandidaturu stáhne. Proč by to dělal? Horák to vysvětluje v textu pro server iHned.cz.

Zeman chystá velké gesto, prorokuje známý producent
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

V Číně při jednání o nové Hedvábné stezce se naplno ukázalo, jak je Zeman unavený a jak rozhodně není zdravotně v pořádku natolik, aby se mohl vrhnout na dalších pět let prezidentské funkce. Pokud by ve volbách roku 2018 Zeman uspěl, podle Horáka by pro něj byla prezidentská funkce v podstatě utrpením. Takže můžeme čekat velké gesto.

„Bude to typické zemanovské gesto – nečekané, výstřední a efektní. Prezident ve svém vánočním projevu oznámí, že ze zdravotních důvodů již kandidovat nebude. Se svým popelníkem z litého skla se odebere na Vysočinu, kde bude v chalupě přijímat návštěvy jako nějaký novodobý Thoreau,“ soudí producent.

Celý text naleznete zde.

Zeman si prý pro tento krok připravil půdu už tím, že odmítl vést prezidentskou kampaň. Nikomu ve svém okolí však o svém záměru neřekl. Možná s výjimkou první dámy. Horák má za to, že by jeho spolupracovníci udělali všechno pro to, aby ho udrželi u moci, i kdyby měli z Miloše Zemana udělat takřka robota.

„Prezidentovo okolí by nepochybně do Zemana v případě potřeby namontovalo i robota, aby ho udrželo u moci. Dělení kořisti ještě nezačalo, jedno volební období je málo – to stačí tak na průzkum terénu. Jde poměrně o hodně a každý rok se počítá. Nicméně Miloš Zeman nikdy zvláštními ohledy k okolí netrpěl – vlastní obraz v dějinách mu bude přednější a sokratovský odchod ho u babiček povznese do výšin svatých v barokních kapličkách,“ podotýká autor.  

Požádal proto všechny občany, aby Zemanovi dopřáli pár posledních měsíců na politickém výsluní a pak ho nechají odpočívat. Až se Zeman vrátí na Vysočinu, tak jako tak se bude na něj vzpomínat jako na prezidenta, který hlásal do světa, že novináře je třeba likvidovat. Stejně tak se na něj bude vzpomínat jako na prezidenta, který neváhal použít celou řadu hrubých výrazů.

Čím víc času uplyne od Zemanova prezidentství, tím víc na něj podle Horáka budeme vzpomínat s nostalgií, stejně jako se dnes mnoho lidí s nostalgií dívá na seriál Třicet případů majora Zemana.  

Nabízí se ovšem otázka, co bude s Jiřím Ovčáčkem, který stojí Miloši Zemanovi věrně po boku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…