Zeman odsoudil Dienstbiera a pohladil novinářku po vlasech. Ptala se ho totiž na něco zvláštního

18.05.2016 13:38

Prezident republiky Miloš Zeman byl dnes u Krajského úřadu v Olomouci vyzpovídán novináři. Prezident odpovídal na otázky související s takzvaným „bojem o Albertov“ a uprchlickými kvótami. Otázka týkající se „opilých rozhodčích“ byla pod jeho důstojnost.

Zeman odsoudil Dienstbiera a pohladil novinářku po vlasech. Ptala se ho totiž na něco zvláštního
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Miloš Zeman byl otázán na letošní oslavy 17. listopadu. Novinář narážel na fakt, že si Albertov, kde loni prezident vystoupil na shromáždění Bloku proti islámu, již zamluvila Univerzita Karlova.

„Určitě si najdu způsob, jak tuto památku uctít. Pouze bych chtěl připomenout, že minulý rok Albertov ještě 14 dní před 17. listopadem nebyl nikým najat. To znamená, že jsem paradoxně přispěl k tomu, že se význam Albertova konečně začíná doceňovat. Dříve to bylo prázdné prostranství, po kterém se prohánělo pouze spadané listí,“ uvedl prezident. „Díky tomu, že se tam konala jedna akce, Univerzita Karlova teď pochopila, že má právě tam uctít památku studentů,“ dodal.

Další otázka se týkala Zemanova postoje vůči uprchlickým kvótám a současné politice české vlády.

„Ohledně uprchlických kvót samozřejmě setrvávám na svém stanovisku, protože nemáme žádné nové argumenty, abych stanovisko měnil. Postoj české vlády mi připomíná kolísajícího středního rolníka. Za komunistů, když se hodnotil postoj zemědělců k jednotným zemědělským družstvům, byli chudí pro a bohatí byli proti. No a mezi nimi byl kolísající střední rolník,“ přirovnal Zeman pozici české vlády ke komunistické propagandě.

„Chtěl bych velmi objektivně ocenit postoj ministra Chovance. Naopak například ministr Dienstbier stojí na opačném pólu,“ uvedl.

Poslední otázka se týkala nedávných skandálů na české fotbalové scéně. Reportérka uvedla, že stát dává na fotbal každoročně miliony a možná by tak měl situaci více kontrolovat.

„Paní redaktorko, nenuťte prezidenta České republiky, aby se vyjadřoval k opilým rozhodčím,“ odpověděl prezident Zeman hladíc reportérku po vlasech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…