Zemana dolů. Olomoucký krajský náměstek vyzval školy k protestu

01.04.2022 9:02 | Ze sítí

O odstranění portrétů prezidenta Miloše Zemana ze tříd poprosil ředitele škol v Olomouckém kraji hejtmanův náměstek Aleš Jakubec (Spojenci-Koalice pro Olomoucký kraj), který má školství v kraji na starost. Jeho prosba se prý u ředitelů škol a učitelů setkala s pozitivní odezvou.

Zemana dolů. Olomoucký krajský náměstek vyzval školy k protestu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Jako radní Olomouckého kraje pro školství prosím ředitele škol v našem kraji, aby sundali obrazy Zemana. Už toho bylo opravdu moc. Proputinovská orientace a legalizace mafiánských praktik jsou už podle mě za hranou. Nechci, aby naše děti měly fotku tohoto zločince ve třídách před sebou,“ uvedl Jakubec na sociálních sítích.

S prosbou adresovanou vedení škol přišel Jakubec poté, co prezident udělil milost šéfovi Lesní správy Lány Miloši Balákovi odsouzenému minulý týden k tříletému vězení za ovlivnění dvousetmilionové veřejné zakázky na zajištění a odvodnění svahů v Lánské oboře kolem vodní nádrže Klíčava.

Zatím prý ředitelé a učitelé oceňují, že to konečně někdo řekl. „Většinou říkají, že už ve školách obrazy pana prezidenta dávno nemají,“ uvedl Jakubec. Někteří ředitelé škol, ve kterých portrét prezidenta Zemana dosud visel, jej po zveřejnění prosby podle Jakubce sundali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…