Zeměpis podle paní Nory. To budete koukat, co se v neděli ČT podařilo

09.03.2020 19:41

Hudebník a člen Trikolóry Petr Štěpánek se na sociální síti Facebook naváží do České televize a její znalosti zeměpisu. Konkrétně ho rozčílil publicistický pořad ČT 168 hodin, ve kterém se mimo jiné v neděli večer mluvilo o (ne)dodržování karantény hradního poradce Nejedlého, který se nedávno vrátil z Číny. V magazínu zaznělo, že Peking se nachází „blízko epicentra wuchanského viru“. „Tak určitě! Důvěřuj, ale prověřuj,“ oponuje hudebník z Trikolóry.

Zeměpis podle paní Nory. To budete koukat, co se v neděli ČT podařilo
Foto: Koláž
Popisek: Česká televize

O rozruch se po návratu z Číny postaral prezidentův poradce Martin Nejedlý, který byl po návratu z Číny spatřen v restauraci na pražské Letné, místo aby dodržoval doporučenou karanténu. Právě to bylo jedním z témat publicistického pořadu.

„V magazínu 168 hodin jsme se včera dozvěděli, že Peking se nachází ‚blízko epicentra wuchanského viru‘. Tak určitě! Důvěřuj, ale prověřuj. Podle Google Maps je to autem z Wu-chanu do Pekingu nejrychlejší cestou 1 152 kilometrů. Ale na trase se platí mýtné. Urazíte to za necelých 12 hodin. Tož asi tak. Je to, jako kdyby v Kyjevě někdo kýchl a my v Praze tahali z kapsy kapesník. Jo jo, jak jde o Čínu nebo Zemana, každá pitomost je zpovykancům z Kavčích hor dobrá,“ reaguje rozzlobeně  na Facebooku Štěpánek na reportáž o hradní delegaci do Číny.  

Reportáž v pořadu 168 hodin mapovala cestu hradního kancléře Vratislava Mynáře, prezidentova poradce Martina Nejedlého a šéfa Česko-čínské komory Jaroslava Tvrdíka, kteří podle Hradu letěli předat darovací listinu týkající se humanitární pomoci. A právě u důvodu cesty došlo k použití zmíněných zeměpisných ukazatelů. „Proč vlastně trojice do regionu blízko epicentra wuchanského viru letěla?“ zaznělo konkrétně v reportáži ČT, která Štěpánka zvedla ze židle. 

Tiskový mluvčí Hradu Jiří Ovčáček již dříve ubezpečoval, že Mynář i jeho kolegové se po návratu podrobili testům, které vyšly negativně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: sla

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…