Zločinec Babiš, naznačil Kalousek. Je smutný, co vše lidem nevadí

11.08.2021 8:08

Miroslav Kalousek a Luděk Niedermayer si na Twitteru notovali v odsouzení Andreje Babiše za růst strukturálního schodku během osmi let, kdy byl nejprve ministrem financí a potom premiérem. Bývalý ministr financí si k tomu povzdechl, že náprava bude bolet a lidé nebudou proklínat tohoto žháře, ale hasiče, co přijde po něm.

Zločinec Babiš, naznačil Kalousek. Je smutný, co vše lidem nevadí
Foto: Repro ČT
Popisek: Bývalý poslanec TOP09 Miroslav Kalousek

„Nejen tisíce zbytečných obětí pandemie jsou výsledkem vlády Andreje Babiše,“ zahájil svůj příspěvek europoslanec a bývalý bankéř Niedermayer. Dalším dědictvím bude podle něj strukturální deficit ve výši 330 miliard korun.

Od předchůdců přitom prý zdědil strukturální dluh ve výši 39 miliard, což mu europoslanec vyjádřil i graficky. Příspěvek Andreje Babiše ke strukturálnímu rozpočtu ČR je tedy mínus 291 miliard.

„Něco takového opravdu nejde zahladit rozdáváním zmrzliny zdarma,“ poznamenal Niedermayer.

 

 

Jeho komentář sdílel i další vášnivý uživatel sociálních sítí z TOP 09, bývalý ministr financí Miroslav Kalousek. Ten se snažil dodat optimismus slovy, že „dějiny jsou plné zločinců a skoro vždycky to jde po nich spravit“. Zoufá si ale nad tím, že toto „dílo“ Andreje Babiše nikomu nevadí a velká část lidí je přesvědčena, že je to dobře.

To podle Kalouska znamená, že lidé nechápou o co jde, a také to, že „při nezbytné nápravě bude jejich nenávist sklízet hasič, nikoliv žhář“.

 

 

Kalousek sám byl jako ministr financí, usilující o rozpočtovou stabilitu za každou cenu, terčem kritiky, útoků i demonstrací.

Část diskutujících pod příspěvkem se víceméně shodla, že voliči Andreje Babiše nemají dostatečné vzdělání nebo intelekt, aby to pochopili. Případně, že „jsme na východě“.

Vrcholem byl příspěvek připomínající slova dalšího bankéře z TOP 09, Radovana Vávry. Podle něj „lidí s IQ pod 83 je u nás 20 %, v USA je nevezmou ani do armády, protože neumí napást ani koně, popletl by to, ale má volební právo“. A takoví lidé podle finančníka z TOP 09 volí ANO nebo Okamuru.

Jiní si troufli připomenout Miroslavu Kalouskovi, že jeho „hašení“ spočívalo v zastrašování seniorů statisícovými složenkami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…