Zničené zdraví vakcínou: Odškodni lidi, milá EU, padlo oficiálně

04.11.2021 9:52

Vakcíny jsou podle svých výrobců i Evropské lékové agentury (EMA) bezpečné, zcela bez vedlejších účinků však nejsou. A v europarlamentu už byl podán návrh usnesení, aby vznikl fond na odškodnění obětí očkování. Tento návrh podala francouzská europoslankyně ze strany Marine Le Penové. Argumentuje tím, kolik EMA eviduje vedlejších účinků a úmrtí po vakcínách. A také tím, že smlouvy s farmaceutickými giganty europoslanci neviděli.

Zničené zdraví vakcínou: Odškodni lidi, milá EU, padlo oficiálně
Foto: Repro Europarlament
Popisek: Europarlament

V médiích nejsou příliš zmiňovány, přesto se u vakcín proti koronaviru eviduje řada vedlejších účinků, od lehkých, jako je bolest a zduření v místě vpichu, až po vážnější. Internista Radan Gocál hovoří například o pěti tisících zjištěných případech nervové paralýzy v americkém systému VAERS.

Anketa

Věříte, že Fialova vláda bude dobře hájit naše národní zájmy?

2%
96%
hlasovalo: 47383 lidí
A v Evropském parlamentu už přišla odezva. 23. 9. bylo předloženo usnesení o zřízení Evropského fondu pro odškodnění obětí očkování proti onemocnění COVID-19. Mělo by se týkat těch, kdo jsou očkováni vakcínami od firem Pfizer a BioNTech, dále Janssen, Moderna a AstraZeneca.

Zdůvodnění má celkem 4 body. Jednak že Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) prý uvádí přibližně jeden milion případů nežádoucích účinků po očkování vakcínami proti onemocnění COVID-19 a to

- 435 779 případů u vakcíny Pfizer/BioNTech

- 373 285 případů u vakcíny AstraZeneca

- 117 243 případů u vakcíny Moderna

- 27 694 případů u vakcíny Janssen

Dále že u vakcíny firmy Pfizer se nežádoucí neurologické účinky projevily prý až u 75 tisíc osob. A podle zdůvodnění EMA eviduje údajně přes 5 000 úmrtí jako následek vakcinace a to:

- 4 198 případů u vakcíny Pfizer/BioNTech

- 1 053 případů u vakcíny AstraZeneca

- 392 případů u vakcíny Moderna

- 138 případů u vakcíny Janssen

A jako poslední bod zdůvodnění je uvedeno, že o kupních smlouvách jednala Evropská komise a že si nepřála, aby farmaceutické laboratoře nesly odpovědnost, a poslanci EP neměli ke smlouvám přístup během jednání.

Tento návrh předložila francouzská europoslankyně Virginie Joron, která v europarlamentu reprezentuje Rassemblement National (Národní sdružení) Marine Le Penové. Strana Le Penové je v europarlamentu ve stejném bloku jako SPD Tomia Okamury. Podle příspěvků na sociálních médiích je Virginie Joron směrem k velkým farmaceutickým firmám minimálně podezřívavá. Pokud by bylo usnesení schváleno, bylo by předloženo Evropské komisi.

Poslední poskytnutá data z 30. 9.2021 (tedy z doby po podání návrhu usnesení) z EMA se o něco liší. U vakcíny Comirnaty (Pfizer/BioNTech) se eviduje 361 767 už jen vedlejších účinků. U Vaxzevria (AstraZeneca) pak 199 999, u Spikevax (Moderna) pak 80 486 případů, u Janssenu, který jako jediný je znám pod svým vlastním jménem a je jednodávkový pak 23 455. Jak EMA dodává, tyto vedlejší účinky mohou, ale nemusí být spojené s vakcinací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…