Zpěvák Rytmus podpořil Pellegriniho. „Prase“, může se o sobě dočíst. A obrázky Putina

07.04.2024 8:57

Rapper Rytmus ve slovenských volbách podpořil Pellegriniho. „Volím někoho, kdo bude za mír, protože chci, aby můj syn vyrůstal v míru,“ vysvětlil. Za to na sociálních sítích sklidil kritiku od některých Čechů i Slováků. Slovenský showbyznys včetně Pavola Habery byl pro neúspěšného Korčoka.

Zpěvák Rytmus podpořil Pellegriniho. „Prase“, může se o sobě dočíst. A obrázky Putina
Foto: Youtube
Popisek: Ivan Korčok

Slovenský rapper Rytmus, vlastním jménem Patrik Vrbovský, v prezidentských volbách podpořil Petera Pellegriniho.

„Volím někoho, kdo mi je v první řadě sympatický. Někoho, kdo je zkušený. Někoho, kdo vnese do naší společnosti klid. Někoho, kdo je za suverénní stát a někoho, kdo bude za mír. Protože chci, aby můj syn vyrůstal v míru. A ne v nějakém konfliktu mezi Amerikou a Ruskem,“ vysvětil Rytmus, proč volí Pellegriniho.

Na sociálních sítích za to sklidil vlnu kritiky.

Český grafik Tomáš Břínek alias TMBK pro Seznam Zprávy vytvořil koláž, kde se ruský prezident Putin rozdávající výplaty ptá, kdo je Rytmus.

„Kolik dostal Rytmus za podporu Pellegriniho?“ ptal se na síti X uživatel Ondřej.

„Rytmus chce mier. Čo ti jebe na gebulu?“ zaznělo.

„Rytmus je pičus. A co je ještě novýho?“ vyjádřil se další.

Rapper byl následně označen za „ksindla, který velebí komunisty“.

Další diskutér podotkl, že je zajímavé, že Rytmus o sobě vždy prohlašoval, že je apolitický, a přesto nyní Pellegriniho podpořil.

Slovenský zpěvák a skladatel Pavol Habera na CNN Prima NEWS sdělil, že on ve volbách podpořil Ivana Korčoka, neúspěšného Pellegriniho protikandidáta ve druhém kole voleb.

„Jsem obyčejný zpěvák, který je občanem Slovenské republiky, stejně jako pět milionů dalších. Když máme demokracii a svobodu slova, tak máme právo říkat, co chceme, a podpořit, koho chceme,“ řekl Habera. Korčok byl dle jeho názoru dobrou volbou i proto, že není v žádné straně a je tak pouze občanským kandidátem. „Souhlasím s ním ve všech názorech, o kterých mluví,“ nechal se slyšet. Ačkoliv se dle Habery Korčok od Pellegriniho tolik neliší, problém vidí v tom, že Pellegrini je v koalici „a jednoduše by to byla prodloužená ruka vlády, která tam v současnosti je“, tedy vlády Roberta Fica.

Ve štábu Korčoka čekala na výsledek voleb i herečka a diplomatka Magda Vášáryová, informuje novinářka Barbora Doubravová z Aktuálně.cz.

Pro Korčoka, nebo minimálně proti Pellegrinimu, byl i někdejší politik a herec Milan Kňažko. Dle jeho slov je Pellegrini „Ficův mutant, zlo s lidskou tváří“. „Nevyrovnali jsme se s komunismem, pak přišel mečiarismus. Nevyrovnali jsme se s mečiarismem, přišel ficismus. Nevyrovnali jsme se s ficismem, a teď tu máme Pellegriniho,“ poznamenal Kňažko pro CNN Prima NEWS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Rytmus, Habera., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHorký , 07.04.2024 10:15:06
Tak Rytmus je ..... a Habera je co? Proč se někdo nenaváží do Habery? Opět se ukazuje ta ubohost lidí, kteří neví, co je to demokracie a dělají ze sebe jen onuce. Tak Rytmus nechce válku a nechce, aby jeho syn šel do války. A co je na tom špatně? Ti, co ho urážejí, mají možnost vzít tlumok a hurá na Rusa. Nebo mají strach a proto tady uráží ty, co válku nechtějí?

|  10 |  0

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …