Zpívání na povel se Zdeňkem Svěrákem? Bezmozek z ČT, odporné, kreatury. Lidé už vymýšlejí, jak tomu bránit

24.03.2020 16:14

Jak zvednout národu náladu? Zdeněk Svěrák to chce zkusit přes hudbu, konkrétně s písní „Není nutno“. Ve středu v tomto týdnu chce zazpívat tuhle písničku a každý, kdo chce, se k tomu může přidat. Řada lidí už na sociálních sítích přislíbila, že se v půli týdne třicet minut po poledni ke Svěrákovi přidá. Zazněly však i opačné názory. Ozvali se brněnský právník Tomáš Tyl, který Svěrákův nápad označil za „odporný“, reklamní expert Jakub Horák a další.

Zpívání na povel se Zdeňkem Svěrákem? Bezmozek z ČT, odporné, kreatury. Lidé už vymýšlejí, jak tomu bránit
Foto: Repro Facebook
Popisek: Herec Zdeněk Svěrák v cyklu rozhovorů Má Evropa

Zdeněk Svěrák v rozhovoru pro Deník N konstatoval, že si pořád trvá na tom, že „dělání všechny smutky zahání“. Lidem by také mohlo pomoci, kdyby si zpívali. A chce jim v tom pomoct. Ve středu po poledni se z České televize nebo Českého rozhlasu ozve píseň „Není nutno“.

„Není nutno, není nutno, aby bylo přímo veselo, hlavně nesmí býti smutno,
natož aby se brečelo,“ zpívá se hned v první sloce.

Brněnský právník Tomáš Tyl má však za to, že to rozhodně není dobrý nápad. Svěrákův záměr se mu zdá odporný.

„Ano, přátelé, Zdeněk Svěrák se v den, kdy jsou pohřbívány stovky Evropanů, rozhodl s ČT a ČRo zorganizovat zpívání na povel. Zítra ve 12.30. Tvářím se radostně, plížím se radostně! A navíc – když vyjdete ven (na balkon) a začnete zpívat, zvýší se pravděpodobnost kapénkové infekce koronavirem mnohonásobně. Takže co? Co tady ten pán z Milionů chvilek dělá? Pane Svěráku, Vy jste pomatený, neinformovaný a škodlivý. Lidé se kvůli Vám mohou nakazit a zpívat v době, kdy tisíce lidí truchlí?! To je odporné...,“ napsal na sociální síti Facebook.

Kritické reakce na nápad Zdeňka Svěráka

Scenárista Ivo Bystřičan to vidí podobně. Svěrákovu ideu označil za „zákeřnost“ a prozradil, jak se proti ní hodlá chránit.

„Při zavřenejch hranicích je to teda pořádná zákeřnost, zvlášť vůči lidem se sníženou imunitou či srdečními dysfunkcemi. Budu si chránit zdraví zvukotěsnýma sluchátkama s norským blackmetalem. A do ulic by měly vyjet přehlušující soundsystémy coby vozová hradba zvuku bránit naši zemi a nevinné občany!“ napsal Bystřičan.

Kritické reakce na nápad Zdeňka Svěráka

Někdejší člen Rady ČT a publicista Petr Štěpánek vynadal České televizi a konstatoval, že má barák plný „dramaturgických bezmozků“. „Milá Česká televize, tyhle kreatury si strč, no však víš kam. Zpívat na povel ‚není nutno, aby bylo chvíli smutno‘ v časech, kdy všude po světě umírají lidé, to může vymyslet jen dokonalý dramaturgický bezmozek. Tvůj problém, milá televize, je, že takových vás je tam celý barák,“ vypálil Štěpánek.

Kritické reakce na nápad Zdeňka Svěráka

Nad Svěrákovým nápadem si zoufá i marketingový expert Jakub Horák. „Pane Bože, co jsme komu udělali...,“ napsal prostě a krátce.


Kritické reakce na nápad Zdeňka Svěráka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …