Zpráva z Ukrajiny: Kyjevští židé se v synagoze cvičí v sebeobraně

12.03.2014 12:35

Obavy o bezpečnost nutí k mimořádným opatřením ukrajinské židy. Chování nové kyjevské vládnoucí skupiny totiž podle nich vyvolává důvodné obavy z antisemitských incidentů. Proto ukrajinští židé zahájili přímo v kyjevské synagoze nácvik sebeobrany.

Zpráva z Ukrajiny: Kyjevští židé se v synagoze cvičí v sebeobraně
Foto: archiv red, tan
Popisek: Masové protesty na Ukrajině

Celou tréninkovou akci organizuje Celosvětové fórum rusky mluvícího židovstva. V Kyjevě se jej zúčastnilo více než třicet aktivistů. Dohlíželi na ně izraelští instruktoři a speciální policejní síly. Cvičení byla zaměřená především na vytvoření návyků osobní sebeobrany, reakce na nečekaně vzniklé hrozby pouličního násilí a trénink chování v agresivním davu.

„Zmíněný projekt, jehož smyslem je posílení bezpečnosti členů kyjevské židovské obce a boj proti antisemitismu, je zároveň symbolem solidarity všech rusky mluvících židů z celého světa a státu Izrael s ukrajinskými židy, kteří v současné době prožívají nelehké časy,“ píše k tomu server news.israelinfo.ru.

Účastníci semináře se učili především prvotní reakci na agresivní chování, včetně zajištění obrany za použití příručních předmětů. 

ZDE ParlamentníListy.cz komplexně a vyváženě přinášejí názory k situaci na Ukrajině

Kompletní překlad článku:

Kyjevští židé se připravují na odvrácení antisemitských útoků

V Centrální kyjevské synagoze se 9. Března 2014 uskutečnil trénink sebeobrany a rychlých reakcí na antisemitské akce. Iniciátorem semináře bylo Celosvětové fórum rusky mluvícího židovstva. Problémy s osobní bezpečností a obavy z antisemitských incidentů na současné Ukrajině vyvolaly potřebu nové iniciativy Celosvětového fóra rusky mluvícího židovstva – uskutečnění speciálního semináře sebeobrany kyjevské židovské obce, informoval webový portál news.israelinfo.ru.

Semináře se zúčastnilo více než třicet aktivistů kyjevské židovské obce a zaměstnanců Centrální synagogy Brodského pod vedením hlavního rabína Ukrajiny a Kyjeva Moše R. Azmana. Trénink se uskutečnil pod vedením izraelských instruktorů, představitelů organizace Ocma LeJisrael OCMA – veteránů izraelské armády a speciálních policejních sil.

Praktická cvičení byla zaměřena na vytvoření přirozených návyků osobní sebeobrany, rychlé reakce na nečekaně vzniklé hrozby pouličního násilí a  určení způsobů adekvátního chování v agresivním davu.

Účastníci tréninku kromě jiného prováděli rozbor videonahrávek různého typu napadení a útoků a sami aktivně trénovali pod vedením zkušených izraelských instruktorů. Největší pozornost byla věnována praktické výuce speciálních metod obrany před pouličním násilím a zásady prvotní sebeobrany s využitím příručních předmětů. Seminář v Kyjevě byl již druhou podobnou akcí, která se konala z iniciativy prezidenta Celosvětového fóra ruského židovstva  Alexandra Levina pro členy diaspory. První podobný seminář se uskutečnil letos v lednu v Bruselu pro židovské obce v západní Evropě.

„Zmíněný projekt, jehož smyslem je posílení bezpečnosti členů kyjevské židovské obce a bojovat proti antisemitismu, je zároveň symbolem solidarity všech rusky mluvících židů z celého světa a státu Izrael s ukrajinskými židy, kteří v současné době prožívají nelehké časy“- píše portál news.israelinfo.ru.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…