Anděl patří neziskovým organizacím pro pomoc v případech životní nouze

25.09.2012 9:10 | Zprávy

Radnice Prahy 5 již pošesté podpořila projekt, ve kterém veřejnosti představuje neziskové organizace. V centru Smíchova se s nimi mohou občané seznamovat od pondělí.

Anděl patří neziskovým organizacím pro pomoc v případech životní nouze
Foto: praha5.cz
Popisek: Anděl patří neziskovým organizacím pro pomoc v případech životní nouze

 První den byl věnován sociální oblasti a zdraví, výchově a vzdělání. Moderování celého odpoledne se ujala Michaela Jílková, která jednotlivé organizace jejich zástupce představila. Dnešní, druhý den je zaměřen na Humanitární pomoc, lidská práva a národnostní menšiny. Zítra se představí ty, které se zaměřily na dobrovolnictví a sociální a zdravotní oblast. Všechny tyto organizace působí jako záchranná síť v případech životní nouze na celém území Prahy 5.

V úterý bude také prostor otevřený pro organizace aktivní v oblasti životního prostředí. „Cílem akce je zvýšit osvětu o fungování neziskových organizací na Praze 5, informovat o nabídce sociálních služeb a záchranné síti. Dny neziskových organizací mají dlouhodobý přínos pro Prahu 5 a její obyvatele.“ řekl zástupce starosty JUDr. Petr Lachnit.

Až do středy mohou návštěvníci vidět celkem 50 neziskových organizací, které působí ve vzdělávání, dobrovolnictví, v oblasti lidských práv, environmentální problematiky, humanitární pomoci a oblasti národnostních menšin. Neziskové organizace představují klíčový prvek silné občanské společnosti. Touto akcí MČ Praha 5 podpoří neziskový sektor působící na Praze 5 formou osvětové venkovní prezentace.

Akce se koná pod záštitou starosty Prahy 5 MUDr. Radka Klímy.„Na této akci dostávají neziskové organizace prostor přímo v centru dění Smíchova. Díky umístění je přístupná široké veřejnosti - od náhodných kolemjdoucích až po cílové skupiny, které na Andělu přebývají. Neziskové organizace tak často osloví přímo své budoucí klienty a pomohou s řešením jejich aktuální životní situace,“ upřesňuje záměr akce starosta.

Propagace je pro neziskové organizace zdarma, stejně jako vstup pro návštěvníky. Některé organizace budou také prodávat své výrobky, přičemž výtěžek bude použit na charitativní účely.

Témata dalších Dnů neziskových organizací 2012:

Úterý 25.9.  - Humanitární pomoc, lidská práva, národnostní menšiny/ PhDr. Hakenová-Ulrichová
Středa 26.9. - Dobrovolnictví + Sociální oblast a zdraví / Mgr. Bubníková

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Další články z rubriky

Petr Hampl: O českém národním obrození

12:27 Petr Hampl: O českém národním obrození

Denní glosy Petra Hampla.