Bohdan Babinec: „Geniální sestřel“ čínského balonu nad USA

09.02.2023 9:01 | Komentář

Před pár dny jsme byli svědky, s jakou slávou a patosem nám bylo sděleno sestřelení čínského balonu americkou stíhačkou F-22, pomocí rakety AIM-9 SIDEWINDER za 84 000 USD.

Bohdan Babinec: „Geniální sestřel“ čínského balonu nad USA
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Ale i dítě ví, že balon, naplněný plynem, stačí propíchnout, a ten plynule klesne k zemi. Ale kampak na Amíky. Zřejmě velice dlouho rokovali, jak sestřel zrealizovat, a nyní mají spoustu práce, jak najít rozptýlené trosky. Možná stačilo, aby stíhačka použila kulomet, a po krátké dávce za 100 dolarů by se balon, téměř vcelku s veškerým vybavením, sesul k zemi či do moře.

Co si máme myslet o americké vojenské pomoci Ukrajině, pokud vojenské špičky USA radí podobným způsobem, jak zvládnout vojensky ruskou armádu. Nejde opět pouze o to, jak dát někomu vydělat?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…