Ivan Černý: Jedinečná letní výstava litografií

03.08.2022 8:41 | Komentář

Populární umělecká vinárna se svou galerií, kam jsou zvyklý chodit milovníci dobrého moku i vybraného výtvarného umění U posledního soudu v Praze, pro velký zájem prodloužila svou červnovou výstavu děl ze sbírkových fondů kutnohorské ARCUSGALLERY do konce srpna.

Ivan Černý: Jedinečná letní výstava litografií
Foto: archiv
Popisek: Ivan Černý

LITOGRAPHY na Královských Vinohradech

Vinotéce jmenovaného podniku kraluje vinárník a galerista Václav Srb, emeritní předseda Koruny české, což je jak známo monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska. Zde, tedy U posledního soudu, se schází vybraná společnost milovníků života. Požitkářů v tom dobrém smyslu slova. Dámy i pánové dokáží vychutnat sklenky výběrového bílého nebo červeného vína, při tom si společnost ráda vyslechne páně Srba zasvěcené komentáře k vystaveným obrazům, grafice či snímkům nejrůznějších uměleckých fotografů, kteří se zde též rádi prezentují se svým dílem.

Přes celé léto, tedy od začátku června až do konce srpna je zde k vidění (i k zakoupení za vstřícné ceny) třicet grafik od dvou desítek autorů.

Laskáme se očima s jednotlivými uměleckými pracemi. Co kus, to slavné umělecké jméno. Tak kupříkladu: Toyen! Nebo Tomáš Bím, Karel Beneš či Petr Ptáček. Znalce potěší Josef Váchal, Ludmila Jiřincová či Alois Moravec. V neposlední řadě je zde i erotická grafika Dimitrije Kadrnošky, který bohužel před několika týdny zemřel.

Protože je lepší jednou vidět, než desetkrát slyšet či číst, vřele milovníkům výtvarného umění doporučujeme návštěvu představované výstavy v Jagellonské ulici číslo 8. Více ZDE.

V září pak výstavu litografií vystřídají jedinečné dřevoryty. To ale bude již námět na další náš článek.

Ivan Černý, foto Jiří Vlastník

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…