Ivan David: Když různí dělají totéž, je to totéž

26.08.2018 13:57

Po skončení druhé světové války bylo Německo rozděleno na okupační zóny, britskou na severu, francouzskou na jihozápadě, americkou na jihu a sovětskou na severovýchodě. Sovětská skončila v devadesátých letech, ale americké, britské a francouzské vojenské základny jsou v Německu stále. O "okupačních zónách" se už nemluví, ale fakticky je Německo stále okupováno. Tímto konstatováním nechci bagatelizovat sovětskou okupaci, jen poukazuji na prapagandou všeobecně oblíbený dvojí metr.

Ivan David: Když různí dělají totéž, je to totéž
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Ivan David

Někdo jistě namítne, že všechny okupující země jsou členy NATO, ta jakápak okupace. Dobrá, i Československo v roce 1968 bylo členem Varšavské smlouvy. Mnozí namítnou, že vojenské základny těchto zemí jsou v Německu proto, aby Německou chránily. To je jistě pravda. I okupační sovětská armáda byla v Československu, aby ho chránila. Ochránci chrání svoje zájmy proti zájmům jiných a chránění do toho nemají co mluvit, jsou kořistí. Je-li chráněný slabý, nemůže se ochraně vzepřít tak jako Vasilij II. (*1415), který, když zjistil, že Zlatá horda slábne, přestal projevovat loajalitu.

A ještě jiní namítnou, že Němci jsou rádi chráněni a neprotestují. Samozřejmě, po osmašedesátem se tomu říkalo "chápání reality". A rádi jsou ti, kteří vládnou podrobeni cizí moci, která chrání také jejich zájmy, zájmy loutkových představitelů. Vzepřít se, znamená skončit ve funkci - to přinejmenším.

Takže loutky a část zmanipulované veřejnosti protestují proti Ruské federaci, která neokupovala Československou a neokupuje Českou republiku. Ale nejak jim nezbývá čas na protesty proti Američanům, Britům a Francouzům, kteří okupovali a okupují 73 let Německo. No a samozřejmě jsem zvědav na protesty proti Německu v den výročí německé okupace Československa či Protektorátu (takže jaká okupace, že?). Ano, není to totéž Německo, tak jako Ruská federace není Sovětský svaz. Samozřejmě jde o "pochopení reality" stále znovu se opakujícího "Drang nach osten", které oni potřebují propagandisticky připravit.

Má být Rusko obchodní příležitostí, nebo zónou volné loupeže jako v devadesátých letech? Naši představitelé jistě "chápou realitu". Chceme být součástí "vedlejších ztrát", nebo chceme vyvážet a dovážet?

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…