Ivan Jordák: To už svět a my všichni ztumpachovatěli?

13.04.2018 10:51

Poslední dobou je občan takřka nepřetržitě informován, že něco není v pořádku. Většinou je i vyzýván, aby vyrazil do ulic, a dal tak najevo svůj nesouhlas, aniž by se přesně uvádělo s čím. Především se uvádí, s kým má být vysloven nesouhlas.

Ivan Jordák: To už svět a my všichni ztumpachovatěli?
Foto: pixabay.com
Popisek: Protest - ilustrační foto

Také po Velikonocích nám bylo několikrát připomenuto proroctví Nostradama, že vypukne třetí světová válka v Evropě, která začne ve Francii a pak se přenese na celou Evropu a bude trvat 27 let, popřípadě vypukne na Východě mezi Severní Koreou a USA. Tak mě napadá, věděl Nostradamus tehdy něco o zbraních hromadného ničení, a to zejména jaderných zbraních? Znal vůbec Severní Koreu? Nebo ještě úplnější informace o ní do Evropy, v době jeho smrti, nepronikly? Ovšem války prorokovala i řada jiných, nakonec to bylo tehdy nejjistější proroctví. Bohužel je tomu tak stále, i když Švejk prorokoval trvání první světové války na 15 let, co zdůvodnil trváním poslední světové války předtím 30 let a nyní jsme o polovinu chytřejší, tak tedy 15.

Příliš radostné vyhlídky to pro nikoho nejsou, ani pro establishment, a tak se hledal viník. Samozřejmě se našel, aby také ne. Stejně jak našli naši předci viníka všeho v čertovi, Hitler v Židovi a marxistovi, naši současní představitelé ho nacházejí v bolševikovi z Ruska, opomíjeje, že Rusko je již také kapitalistickým státem. Ale leží na východ od nás, a co je na východ, špatné je. Škoda, že zeměkoule je koule. Marně přemýšlím, od kterého poledníku se stát, ležící od nás na východ, stává státem, ležícím od nás na západ. Tím by se také stal z našeho nepřítele naším kamarádem. Samozřejmě, nebo také zase naopak. Nakonec za nás rozhodne, kdo přítelem a kdo nepřítelem, někdo z vyvolených politiků. V poslední době se jedná zejména o dámy, a jejich nápady jsou přímo okouzlující. Tak jsme např. slyšeli, že by neškodila menší jaderná válka proti Rusku. Nevím, co měla paní místopředsedkyně z fyziky, ale dávala jasně najevo, že asi chyběla při větším počtu hodin. Nebo je krásné vyjádření, že věc o užití chemických zbraní zmínily jako možnou ty a ty noviny, a tím je všechno jasné a nezbývá než napadnout Sýrii. Pouze mi v tom nesedí jednání Rakouska, jehož představitelé ve velkém počtu navštěvují Čínu.

Vraťme se však domů, záležitosti ležící mimo naší republiku nás nikdo řešit nenechá, a dobře dělá. Nemáme už delší dobu vládu. Ne, že bychom ji zase až tak postrádali, ale bez její existence (tedy bez vlády, která není v demisi) je u nás mnohem méně legrace. Vypadá to, i, že ještě bez ní nějakou dobu dál budeme. I návrhy nejlepších z nejlepších, jako je třeba pan Bělobrádek, postrádají logiku. Marně jsem hledal v učebnicích z matematiky, jak udělat z 85 větší číslo než je 115. Také mi přestává být jasné, kdo s kým jedná a o čem.

Ještěže máme Českou středoškolskou unii a její předsedkyni, financovanou panem Bakalou, která nám vysvětlí všechno, a kvůli těm zabedněnějším vyjde další část středoškoláků do ulic. Nakonec, proč ne, také jsme se kdysi rádi ulili z vyučování, zejména pokud jsme se mohli zaštítit něčím, o čem jsme jakživo neslyšeli.

JUDr. Ivan Jordák, Letohrad

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…