Ivo Valenta: Policejní stát?

23.03.2021 15:52

Komentář na facebookovém profilu k zavedení policejních kontrol lidí v karanténě.

Ivo Valenta: Policejní stát?
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

Policie spolu s hygieniky začne provádět intenzivní kontroly lidí kvůli dodržování covidových karantén a izolací. Co to znamená v praxi? Daleko méně osob, které se nechají testovat a přiznají svou nemoc, a také daleko méně vytrasovaných.

Anketa

Je dobře, že mají být na covid testováni všichni zaměstnanci i OSVČ?

39%
61%
hlasovalo: 8163 lidí

Chápu, že existují lidé, kteří porušují pravidla, a těm v případě, že ohrožují druhé, samozřejmě patří náležité sankce. Je jich ale hrstka. Budeme kvůli nim šmírovat všechny slušné lidi? Tohle má být motivace k tomu, aby lidé, kteří budou pozitivně testovaní, hlásili kontakty, s nimiž se setkali? Tak to ani náhodou. Neudělají to. Nikdo nenechá blízkou osobu či přátele podrobovat policejním kontrolám. A ti, kteří se nebudou cítit dobře, na testy také nepůjdou. Tento nesmysl tak bude opravdu hodně kontraproduktivní.

Nikdo zatím neuvedl, jak přesně budou kontroly probíhat. Budeme při každé procházce městem, běhu nebo cyklistice při setkání s hlídkou vytahovat občanku? Jaká je vůbec pravděpodobnost, že se mezi kontrolovanými osoba v karanténě objeví? Setina procenta? Nejsou tyto kontroly vyhozenými penězi? Vždyť co udělá osoba, která v karanténě je a hlídku z dálky uvidí? Změní směr. Jednoduché.

Za nepřípustnou šikanu bych pak považoval to, kdyby policie někomu, kdo je v karanténě, jen tak namátkově zvonila u dveří (teď neřeším opravdu opodstatněné případy). K tomu doufám nedojde. Zdravotní stav každého je jeho soukromou věcí. Nikomu ze zvídavých sousedů, kteří schovaní za oknem dle policie u vašich dveří hned poznají, která bije, do toho, zda jste zdravý či nemocný absolutně nic není. Kromě toho jsou v karanténě většinou zdraví lidé, kteří svou negativitu mají i prokázánu testy. Nevidím důvod, proč by nemohli být např. na dvorku či zahrádce, kde nikoho neohrozí a zvonek samozřejmě neuslyší.

Ano, trestejme prokazatelné případy porušení SMYSLUPLNÝCH pravidel - nikoliv například zapomenutí roušky při chůzi po prázdné ulici. Neobtěžujme ale zbytečnými policejními kontrolami slušné lidi, kteří už mají všech opatření i tak plné zuby.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a exsenátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla