Jan Urbach: Basketbalista Kešelj - Shoříš v pekle, babo

16.06.2019 17:22

„Zločinci se vždy vracejí na místo činu. Shoříš v pekle, babo,“ vzkázal basketbalista Rudé hvězdy Bělehrad a bývalý reprezentant Marko Kešelj ex- ministryni zahraničních věcí USA Madeleine Albrightové. Ta společně s bývalým americkým prezidentem Spojených států Billem Clintonem navštívila v souvislosti s 20 výročím obsazení srbské provincie Kosovo a Metochie vojsky NATO.

Jan Urbach: Basketbalista Kešelj - Shoříš v pekle, babo
Foto: US DAY.com
Popisek: Madeleine Albrightová

Albrightová byla jedním z největších zastánců bombardování Srbska a odtržení provincie od Bělehradu. Albánci se proto považují za vysoce odpovědné za jednostranné rozhodnutí o nezávislosti Kosova. Kešelj se o setkání v Prištině vyjadřoval jako o „plesu upírů“.

Vzhledem k setkání Clintona a Albrighové s „prezidentem“ tzv. Republiky Kosovo Hasimem Thaçim, který je obviňován  ze spoluúčasti na obchodu s lidskými orgány, má takové spojení svoji oprávněnost. V Prištině byla jako projev albánských díků odhalena busta Albrightové, když socha Clintona zde stojí již delší dobu. Poznamenejme, že Kešelj společně s dalším basketbalovým reprezentantem Srbska Miroslavem Raduljićem organizuje pomoc sociálně ohrožené rodině  Savićů se šesti dětmi, která žije ve vesnici Koretište v Kosovu a Metochii.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…