Jan Urbach: Maďarský europoslanec obviněn ze špionáže

06.12.2017 21:29

Maďarský poslanec Evropského parlamentu za stranu Jobbik Béla Kovács byl prokuraturou obviněn ze špionáže v institucích Evropské unie a z rozpočtového podvodu. Uvedla to ve svých zprávách tisková agentura MTI.

Jan Urbach: Maďarský europoslanec obviněn ze špionáže
Foto: Redakce
Popisek: Maďarská vlajka

Kovács čelí podezření, že se pravidelně scházel s ruskými diplomaty v Bruselu a každý měsíc navštěvoval Moskvu. Europoslanec takováto obvinění odmítá a argumentuje, že setkávání s diplomaty jiných států je součástí jeho poslaneckého působení. Finančního podvodu se potom měl dopustit v letech 2012 až 2013, kdy uzavřel zřejmě fiktivní dohodu s praktikanty, kteří žádnou práci neodváděli a  nikdy ani v Bruselu nebyli. O tomto podvodu Budapešť informoval Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF). Způsobená škoda má být v přepočtu  asi tři čtvrtě milionu korun.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…