Jan Urbach: Nejhorší výsledky německé koalice od jejího vzniku

13.08.2022 10:02 | Komentář

Spokojenost s německou vládou, kterou tvoří sociální demokracie (SPD), Zelení a liberální FDP, je nejnižší od jejího vzniku v prosinci 2021 a nyní dosahuje 36 procent.

Jan Urbach: Nejhorší výsledky německé koalice od jejího vzniku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Německé spolkové republiky

Podpora samotné SPD klesla na nejnižší úroveň od července loňského roku, na 17 procent. Informace vyplývají z průzkumu DeutschlandTrend.

63 procent respondentů prohlašuje, že s prací vlády sociálně demokratického kancléře  Olafa Scholze „nejsou příliš spokojeni“ nebo „vůbec spokojeni“, vyplývá ze studie, kterou si nechala zpracovat televize ARD a portál deníku Welt.

Ze tří vládnoucích stran jsou na tom stále nejlépe Zelení – s jejich prací je spokojeno 43 procent.  Hodnocení působení FDP ve vládě se zhoršilo – v posledním průzkumu jen 24 procent respondentů řeklo, že   liberálové  plní své úkoly ve vládě dobře; to je 12 procentních bodů méně než dříve.

Největší podporou se může pochlubit opoziční křesťanský blok  CDU / CSU, který v průzkumu DeutschlandTrend získal 28 procent, pravicová AfD má podporu 13 procent respondentů.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…