Jan Urbach: Srbsko uctí hrdiny, bojující v roce 1999 proti NATO

25.08.2018 9:20

Srbský prezident Aleksandar Vučić na slavnostním představení dvou modernizovaných srbských stíhaček MiG-29 prohlásil, že všech osm migů bude pojmenováno po pilotech, kteří v roce 1999 zahynuli při agresi států NATO proti Svazové republice Jugoslávie.

Jan Urbach: Srbsko uctí hrdiny, bojující v roce 1999 proti NATO
Foto: FB A. Vučiće
Popisek: Srbský prezident Aleksandar Vučić

Vučić vyjádřil naději, že srbská armáda podpoří jeho iniciativu a zmínil jména několika pilotů, kteří v tomto boji tragicky zahynuli. Jednalo se například o piloty jako byl Ljubiša Veličković, Života Đurić, Zoran Radosavljević či Milenko Pavlović. Podle Vučiće je to dobrý způsob, jak vdát hold těmto zesnulým hrdinům.

„Dostatečně jsme nevzdali hold hrdinům, kteří bránili svou vlast na obloze v roce 1999. To by mohlo být začátkem vytvoření jakési „kulturní paměti" o této válce, ve které armáda Srbska, zejména pak letectvo a protivzdušná obrana, ukázali, že jsou nejlepší na světě," řekl k tomu agentuře Sputnik srbský historik Predrag Marković.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …