Jan Urbach: Trollové zesměšnili tajné služby, světová média a McCaina

12.01.2017 15:01

Jako naprostá diskreditace amerických tajných služeb a také mnoha světových médií se jeví informace, že Donald Trump může být vydírán kompromitujícími materiály ze složky shromážděné ruskou tajnou službou. Ukazuje se, jak patrno z nových zpráv zahraničních sdělovacích prostředků, že služby a sdělovací prostředky skočily na hru trollů z portálu 4chan.

Jan Urbach: Trollové zesměšnili tajné služby, světová média a McCaina
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Zpráva o Trumpa byla zveřejněna na portálu BuzzFeed a ve vysílání CNN, byť s dodatkem, že nebylo možné ji ověřit a může obsahovat chyby. List "Washington Post" uvedl, že tyto informace jsou součástí zprávy o vměšování Ruska do amerických prezidentských voleb, kterou od tajných služeb dostal B. Obama i D. Trump. Britský "Guardian" ve svém internetovém vydání psal, že informace před dvěma měsíci předal FBI republikánský senátor John McCain.

Kritici zprávy poukazují na skutečnost, že zpracování zprávy je odlišné od jiných materiálů vypracovávaných americkými a britskými tajnými službami. Kromě toho byly v textu nalezeny i faktické chyby, např. o pobytu jednoho z Trumpových spolupracovníků v Praze, který se ovšem nikdy neuskutečnil. Kromě toho „nesedí“ ani označení o stupni utajení, který není používán ani jednou z údajně zdrojových služeb.

Ukazuje se, že zpráva o materiálech umožňujících Trumpovo vydírání je výmysl trollů portálu 4chan, kteří vymysleli příběh o pobytu Donalda Trumpa v Moskvě v apartmá, ve kterém dříve pobýval Barack Obama. Z nenávisti k prezidentovi pk měl najmout dvě prostitutky, které měly na jeho žádost pomočit postel, ve které Obama spal.

Příběh byl zaslán republikánu Ricku Wilsonovi, který je znám jako silný odpůrce Trumpa. Z jeho rukou se informace dostala nejen k CIA, ale také do štábu demokratů. CIA ji potom zahrnula do materiálu pro současného a budoucího prezidenta a následně se dostala i do médií.

Budoucí prezident Donald Trump označil informace za falešnou zprávu a „totální hon na čarodějnice“.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…