Jan Urbach: Turecký diplomat pařížské oběti neoplakával

24.11.2015 15:15

Po teroristickém útoku v Paříži zazněly z celého světa projevy solidarity. Našly se ovšem výjimky. Turečtí fotbaloví fanoušci nedodrželi minutu ticha za oběti teroru v Paříži před přátelským zápasem v kopané Turecko versus Řecko. V jejím průběhu pískali a řvali „Alláhu Akbar“ - „Alláh je všemocný“. Turecký portál "Today's Zaman" potom zaznamenal slova velvyslance své země ve Varšavě Yusufa Ziya Özcana, která se také vymykají všeobecným pocitům.

Jan Urbach: Turecký diplomat pařížské oběti neoplakával
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

Velvyslanec na svém účtu na Twitteru den po pařížských událostech sdílel tento názor: „Řekl někdo, že ve Francii došlo k masakru? Vy, kteří oplakáváte oběti z Paříže, jste nikdy nezvedli hlas, když Francouzi zmasakrovali 1,5 milionu Alžířanů.“ O dva dny později velvyslanec sám napsal: „Francouzský masakr ve Rwandě se zrodil u těch, kteří nyní oplakávají Francouze.“ Text byl doplněn fotografií z Rwandy a údajných obětí Francouzů.

Vyjádření tureckého diplomata naznačují směr myšlení představitelů tureckého státu. Již méně nepochopitelný pak bude vztah Ankary k Islámskému státu, který se projevuje třeba propustností hranice pro zahraniční džihádisty a zásilky zbraní a tolerování obchodu s ropou a ropnými produkty, který islamistické zločince financuje. Do jiného světla se pak dostává i turecká upřímnost zabránit migrační vlně do Evropy a snaha Evropské unie koupit si tureckou součinnost za miliardy euro.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …