Jan Ziegler: Komunisté jsou demagogové a sází na voliče hlupáky

02.10.2013 16:01

Byla to ukázka neskutečné hlouposti a nevědomosti. Na Facebooku jsem zachytil přepis včerejší besedy Radiožurnálu s kandidátem KSČM k bezplatnému vstupu do Národní galerie a Národního muzea, který komunisté nabízejí naivním potenciálním voličům. Soudruhovo vystoupení jedním slovem – tragikomedie.

Jan Ziegler: Komunisté jsou demagogové a sází na voliče hlupáky
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Dotyčný komunistický uchazeč o post v Poslanecké sněmovně nakonec dotlačen moderátorem do kouta a řekl, že neví, kolik obě instituce vyberou na vstupném a jak by je komunisté dofinancovali, když je všeobecně známo, že kultura nadbytkem peněz neoplývá.

Soudruh dokázal, že je naprosto neschopný. Komunisté jsou pouzí lháři a demagogové, kteří nabízejí „modré z nebe“, aby přilákali voliče. Jejich volební program je neuskutečnitelný, protože kdyby srpokladiváci své sliby měli dodržet, tak by stát zkrachoval. Nebo prostě soudruzi jednají ve stylu lehkomyslné rodiny, koupíme si auto a z čeho budeme žít dál, nás nezajímá. Obojí je samozřejmě špatné. Na stupidní komunistické sliby mohou naletět jen hlupáci a o takové voliče KSČM podle všeho usiluje.

Nápad na vstupné zdarma do předních národních kulturních institucí sám o sobě špatný není. Cestoval jsem po Velké Británii a Irsku a jako kulturně milovný člověk navštívil také Britskou národní galerii v Londýně, Skotskou národní galerii v Edinburghu a Irskou národní galerii v Dublinu. Nikde jsem vstupné neplatil!

V těchto zemích je to ovšem tradice a tento systém existoval ve Velké Británii i v době pravicové konzervativní vlády Železné lady – premiérky Margaret Thatcherové.

Když někdo přijde s nápadem zavedení bezplatných vstupů do Národní galerie nebo Národního muzea v Praze, budiž, ale ať řekne ano, na vstupném se vybere tolik a tolik, chybějící peníze získáme tam a tam. Takhle se to dá brát. Jinak je to zase další z komunistických lží.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…