Jan Ziegler: Modravský starosta nic zločinného neudělal

25.01.2017 20:36

Vypadá to jako útok tzv. ekoaktivistů, kteří nemohou Antonínu Schubertovi přijít na jméno, kvůli jeho postojům k Šumavě. Upozorňuje totiž na fakt, v ní také žijí lidé, kteří by měli mít také nějaká práva.

Jan Ziegler: Modravský starosta nic zločinného neudělal
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

V článku, který byl zveřejněn v jihočeské MF DNES, se píše, že Modrava postavila dům za 6,7 milionů korun, jež obecní zastupitelé pronajali starostovi Schubertovi za nájem 6 tisíc korun. Kauza, která na první pohled vypadá skandálně, však taková vůbec není.

Modrava se zhruba sedmdesátkou stálých obyvatel je bohatou obcí. Na účtech má stamiliony korun, které získala legálně v souladu s platnými zákony. A proto si toho může dovolit více, než je v našich krajích obvyklé. A tak třeba vyplácí rodičům podporu při narození dítěte. Toto porodné činí 60 tisíc korun. Zdůrazňuji, jsou to její peníze a ona si se souhlasem svých demokraticky zvolených zastupitelů s nimi může dělat, co chce, pokud tím neporušuje zákon.

A jestliže modravští také staví a bude dále stavět obecní rodinné a bytové domy, které v souladu se stanovenými pravidly pronajímají svým občanům, nedělají nic špatného. Jeden z těchto domů získal i starosta Schubert. Chápu, že jeho případ byl akutní, protože předtím bydlel v domě, který patřil Správě Národního parku Šumava, a kdo zná zdejší situaci, tak ví, že Schubert je s ní ve sporu ohledně budoucnosti tohoto moc krásného českého pohoří. A neměl jistotu, že by na původní adrese mohl bydlet dále, nedostal výpověď a nemusel se stěhovat. Lidsky mu tedy naprosto rozumím.

Jeden z dobrých známých pana starosty namítnul, že si mohl dům k bydlení postavit sám. To je samozřejmě legitimní připomínka, ale znovu opakuji, jím zvolené řešení je naprosto legální. Modrava zbohatla i zásluhou Schuberta v éře jeho starostování. Z těchto peněz staví byty a domy pro lidi a není to tedy o tom, že by postavila speciálně dům pro hlavu obce.

Celé to vypadá, že se jedná o pomstu tzv. aktivistů, kteří se rekrutují hlavně z hnutí Duha, člověku, jenž má jiný názor než oni a namítá, že na Šumavě žijí lidé, kteří mají mít také nějaká práva a nejsou jaksi méně než zvířata a vzácné rostliny.

Obyvatelé Modravy Antonína Schuberta opakovaně zvolili výraznou většinou hlasů do místního zastupitelstva, které jej pokaždé učinilo starostou. A bude jenom na nich, jak v příštích obecních volbách zhodnotí tuto pseudokauzu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…