Jan Ziegler: Způsobili středočeští silničáři škodu za 670 milionů korun?

19.04.2019 9:47

Podle tvrzení krajského zastupitele Michaela Pánka (ODS) Krajská správa a údržby silnic Středočeského kraje vyhodila stamiliony korun za podezřelé zakázky. Proto podal na vedení kraje trestní oznámení.

Jan Ziegler: Způsobili středočeští silničáři škodu za 670 milionů korun?
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Nedávno jsem v okolí Křince projížděl po silnicích II. a III. třídy, které spravuje Středočeský kraj. Byly v příšerném stavu, mohu s klidem říci, že u nás v jižních Čechách jsou krajské silnice daleko lepší. Nedobrý stav silnic ve středních Čechách je ovšem známou skutečností. Třetina krajských mostů je ve špatném a jedenáct z nich dokonce v havarijním stavu.

Krajská správa údržby a silnic (KSÚS) StČ podle zastupitele Pánka zbytečně utrácí, hlavně z toho důvodu, že účelově rozděluje zakázky na malé a přiděluje je dopředu vybraným firmám. „Téměř 3 miliardy z celkových 5,5 miliard korun vyplatila KSÚS za období 2014-16 jen 7 firmám z celkového počtu 621 fakturujících firem. To svědčí o tom, že obesílané firmy v soutěžích KSÚS se s velkou pravděpodobně pravidelně opakují,“ upozorňuje Pánek.

Problém měl vyřešit forenzní audit, který však vedení Středočeského kraje v čele s hejtmankou Jaroslavou Jermanovou odmítlo. Místo toho zadalo běžný audit, který však byl podle Pánka bezzubý a nedal odpovědi na jeho podezření. Proto prostřednictvím advokáta Tomáše Sokola podal na vedení kraje a KSÚS trestní oznámení pro podezření z plýtvání veřejnými penězi a machinací v této krajské instituci.

Související článek ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…