Jiří Vyvadil: Sobotka zabodoval a hlupáčkové šílí...

04.09.2014 7:33

Ne že by postoj, se kterým o víkendu vystoupil nebyl prost nedostatků. Přesto je skvělé, že se odpoutává od fanatického Polska a naopak stále jasněji se hlásí k fakticky nově se tvořící středoevropské alianci na historické ploše bývalého Rakouska – Uherska. A to je jediná smysluplná cesta posilující tuto zemi. Dobré, fakt dobré...

Jiří Vyvadil: Sobotka zabodoval a hlupáčkové šílí...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Čím dále od Polska, tím lépe. Vyhraněná velkopolská megalomanie, nacionalismus a šovinismus a hlavně sebevražedná touha Polska vyvolat konflikt s Ruskem i za cenu vojenského zničení Evropy z něj činí subjekt nanejvýš nebezpečný. Poláci dlouhodobě směřují k destabilizaci situace na slovy pana Hugtinsna civilizačním zlomu mezi tzv. západním světe a světem pravoslaví. Východní partnerství, které komentoval snad nejinteligentnější spolkový kancléř SRN Helmut Schmidt jako totální hloupost mělo jediný cíl. Nabízet spolupráci zemím, které nikdy mentálně, ekonomicky i politicky do Evropy nepatřily s jediným cílem zatlačovat Rusko z Evropy. Šlo o projekt snad nejostřejšího evropského jestřába Radoslava Sikorského, který se tak vehementně angažoval ve státním převratu na Ukrajině...

Čím dál tím více se ukazuje, že země : Česko, Rakousko, Maďarsko a Slovensko mají mnohé společné a v zahraniční politice vidí dál než zbytek Evropy. Napojení na Itálii by rovněž bylo moudré. I s ní máme mnohé společné co do kritických postojů k politice úspor za každou cenu, kterou Brusel pod diktátem Německa prosazuje a která vyhovuje především a možná jen Německu.

A hlavně, všichni jsme si vědomi toho, že Rusko je významný partner, kterého Evropa bude stále více potřebovat jako významnou pomoc v konfliktech, které se šíší a budou šířit ze strany islámského terorismu.

Proti mocenské ose Británie, Německo a Polsko (spolu se zkomírající Francií) je třeba hledat jinou  platformu, která by v rámci Evropy umožňovala prosadit naše představy. Aliance rozumu : tvořená jak státy na teritoriální ploše bývalého Rakouska – Uherska  tak se zapojením Itálie, která nepochybně přes všechny své problémy je stále velmi významným členem EU by mohla znít stejným hlasem a postupně přivést Evropu k racionálnímu chápání problémů.

Evropská unie směřuje k prohlubující se destabilizaci. Na vině je fakt, že byla hlavním aktérem převratu na Ukrajině, který s ohledem na zásadní historické a mentální odlišnosti mezi jejím západem a východem musel přerůst v občanskou válku, v krveprolití a samozřejmě v předpokládané oddělení Novorosijska od zbývající Ukrajiny.

Proces přiznání si odpovědnosti EU za tento stav bude bolestný, zřejmě dlouhodobý, nicméně nezbytný...

Sobotka o víkendu zabodoval, hlupáčkové typu Bělobrádka, Schwarzenberga a novináři typu Mitrofanova, Procházkové či Marjanoviče dostali amok.

Neskutečně se těším, jak se budou v hysterických křečích svíjet až vznikne Novorosijsko. Rozdělení Ukrajiny je zákonité. A nemusel jsem čekat na aktuální prohlášení Putina.

Na tomto portálu jsem 1. 7. napsal příspěvek "Ukrajina musí být urychleně rozdělena". Nemusím na něm měnit ani slůvko.

Jsem rád, že Bohuslav Sobotka vykročil správným směrem.

Takže neustupovat šílejícím hlupákům, pane premiére.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…