Karel Januška: Otevřený dopis předsedovi ÚS

17.11.2019 21:50

Televizní debata V. Moravce se studenty, předsedou ÚS a prezidentkou Slovenska připomínala školení občanů z dob totality. Nikdo nepoložil dotaz, proč není v justici uplatňovaný princip dvouhodnotové logiky.

Karel Januška: Otevřený dopis předsedovi ÚS
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

Pane předsedo Ústavního soudu.

V televizní debatě (s prezidentkou Slovenska) jste prohlásil, že v případě, když zjistíte nezákonnost, nemáte jinou možnost než vrátit spor zpět soudu, který výrok vynesl.

Domnívám se, že vaší povinností je dbát nad souladem zákonů s Ústavou. Pro mne z toho plyne, že je povinností Ústavního soudu zrušit zákonná nařízení a postupy, které k nespravedlivému rozhodnutí vedly.

Zákony fyziky a matematiky jsou součástí zákona od středověku. Již tenkrát definovali, kterak lze spravedlivě rozhodovat. Princip "vyloučení třetího" je nutnou podmínkou k tomu, aby výrok soudce byl spravedlivý. Současný soudní řád tento princip porušuje. Dovoluje přizvat k obžalobě třetí osobu. To vede k nespravedlivým rozsudkům.

Dvouhodnotová logika (pravda, nepravda) je základem současných vědeckých objevů. Je používaná od středověku. Každá justice musí tuto logiku respektovat. Naše justice ji ignoruje. Státní úředníci nemají právo rozhodovat v otázkách, které náleží rozhodnout soudcem.

Pane předsedo Rychetský.

Protože počet nespravedlivých rozsudků je nemalý, měl byste rezignovat na svou funkci.

Ing. Karel Januška

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla