Lubomír Man: Proč tak píší? Korumpuje je CIA

06.10.2014 18:33

Americká výzvědná služba CIA (Central Intelligence Service), poskytuje německým žurnalistům finanční odměny za to, že laděním svých článků, výběrem informací a zakrýváním nežádoucích faktů podporují americké zájmy, kterážto praxe pak vrcholí ve faktu, že některé z těchto korumpovaných žurnalistů nelze už považovat prakticky za nic, než vyslovené slouhy NATO.

Lubomír Man: Proč tak píší? Korumpuje je CIA
Foto: www.nato.int
Popisek: Vojáci NATO

Tuto pobuřující informaci uvádí dřívější vydavatel největšího německého deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung Udo Ulfkotte ve své čestvě vydané knize KOUPENÍ ŽURNALISTÉ.

Kniha se v Německu stala senzací a na žebříčku současných knižních bestsellerů zaujímá aktuálně sedmé místo. Jde o politický dynamit, kráčející těsně za patami dřívějšího skandálu CIA s odposloucháváním německých politiků včetně kancléřky Merkelové, komentuje aféru na svém serveru člen někdejší Reaganovy vlády ve funkci náměstka financí P.C. Roberts a dodává: Ruským pozorovatelům se už delší dobu jevila až nadměrná rozrůzněnost politických pohledů, vyjadřovaných německými médií, podezřelá. Byly a zde a jsou hlasy rozumné v protikladu samozřejmě k většině hlasů protiruských, ale i hlasy vůči Rusku až komicky apokalyptické. To naznačovalo možnost, že do systému proudí odkudsi významný finanční proud, kteroužto domněnku posilovala i skutečnost, že se lidem začala stávající protiruská politická linie německých médií víc a více zajídat, a přibývalo hlasů, že zde musít o násilné ovlivňování - jen se nevědělo z které strany. Samozřejmě, CIA byla pro svou tradici organizování státních převratů a podobných kratochvílí, organizovaných už od padesátých let minulého století, první na ráně, ale důkazy chyběly. Nyní se tedy nalézají na pultech německých knihkupectví a počkejme si, jestli se u nás najde nakladatel, který Koupené žurnalisty uvede v překladu i na náš trh. Prospěšné by to bylo i proto, že rozumu se vzpírá možnost, že by CIA kupovala jen v Německu - a ne třeba také u nás.

Publikováno se souhlasem vydavatele

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…