Lukáš Kovanda: Bitcoin opět na výsluní. Kvůli aprílovému žertíku?

03.04.2019 9:45

Nejznámější kryptoměna bitcoin je opět středem pozornosti.

Lukáš Kovanda: Bitcoin opět na výsluní. Kvůli aprílovému žertíku?
Foto: lukaskovanda.cz
Popisek: Lukáš Kovanda

Včera tato kryptoměna zhodnotila až o 23 procent, na nejvyšší úroveň od loňského listopadu. Během necelé hodiny do ní lidé investovali v přepočtu takřka 400 miliard korun, tedy více než čtvrtinu českého státního rozpočtu.

Spekulace tržních insiderů má za to, že důvodem strmého vzestupu bitcoinu je včerejší aprílový žertík. Na jednom z méně významných finančních zpravodajských serverů se objevila informace, že americká Komise pro burzy a cenné papíry schválila první burzovně obchodovatelný bitcoinový fond. Pokud by se tak stalo, bitcoin by se zpřístupnil masové investorské veřejnosti, což by podpořilo investice do něj a tedy jeho cenu.

Nic takového se ale zatím neděje. Jednalo se opravdu o aprílový žertík. Dost možná, že žádný aprílový žertík historie neroztočil takové peníze. Přece jenom, čtvrtina českého rozpočtu je čtvrtina českého rozpočtu. V tomto smyslu tedy jde patrně o rekord.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…